MISSÄ ROUSKUVAT SIPSIT?

Perunalastut ovat monen pienen ja suuremmankin herkkusuun suosikkeja. Mutta missä sipsejä rouskutetaan kaikkein eniten? Plussa-datan mukaan perunalastut maistuvat erityisesti länsirannikolla*. Satakunta, Pohjanmaa, Varsinais-Suomi ja Ahvenanmaa ovat perunalastumaakuntien huippua. Tiesitkö, että Ahvenanmaalla on valmistettu perunalastuja jo lähes 50 vuotta ja tuotantoon käytetään enemmän kuin maakunnan perunasadon edestä perunaa? 

Vähiten sipsisuita asuu Plussa-datan mukaan vastakkaisessa ilmansuunnassa Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Pohjois-Savon alueella.

Sipsejä on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Kokeile vaikkapa bataattisipsejä, juuressipsejä paahdetun valkosipulidipin kera tai rouskuvia lehtikaalisipsejä.

Perunalastukartta

*Vuonna 2016 perunalastuja ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.  

Perunalastuja kotikeittiössä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Rouskuta näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Anna palautetta

Mitä Suomi syö?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.