Kala tuo kesän maut vappupöytään

Vappuna toivotetaan kesä tervetulleeksi! Vapputarjoiluihin taiot kepeästi vaihtelua kalasta.

Tuulahduksen kesästä tuova eksoottinen vappuateria valmistuu helposti kalapullista, fish tacoista ja savukalasalaatista. Kalaisan aterian kanssa juhlajuomaksi sopii sima tai kevyt vaalea olut.

Vaihtelua thaimaalaisista kalapullista

Pientä vaihtelua vappupöydän lihapulliin luot vaivattomasti thaimaalaisilla kalapullilla. Kalapullataikina on yhtä helppo valmistaa kuin lihapullataikinakin. Pullien valmistuksessa voi käyttää mitä tahansa kalaa. Kalatiskiltä voi pyytää sopivan määrän esimerkiksi lahnaa, haukea tai lohta jauhettuna.

Inkivääri- ja valkosipuliraaste yhdessä korianterisilpun ja limen- tai sitruunankuoriraasteen kanssa vie ruokailijoiden ajatukset Aasiaan. Tavallisen kerman sijasta thaimaalaisten kalapullien valmistuksessa voi käyttää myös kookoskermaa. Rasvaiseen kalamassaan on hyvä lisätä sitruunankuoren lisäksi myös tilkka mehua. Jos käytät kalapullissa chiliä, varaa niiden kanssa nautittavaksi lempeänmakuista jogurttikastiketta, kuten esimerkiksi kurkkuraitaa.

Naposteltavat tacot

Yllätä ruokailijat tarjoamalla heille meksikolaisia fish tacoja. Pieni varoituksen sana: moni on jäänyt koukkuun herkkuun jo ensimmäisestä suupalasta!

Leikkaa kalasta, kuten kuhasta, kymmensenttisiä siivuja ja leivitä ne kevyesti vehnäjauhoissa, joita maustavat jeera, appelsiininkuori, tuore oregano ja chilihake. Paista leivitetyt kalaviipaleet voi-öljyseoksessa. Asettele lopuksi kala valmiiden tacotaskujen väliin ja lisää joukkoon punakaalisalaattia ja valkosipulijogurttia.

Suussa sulava savukalasalaatti

Jos kiire pääsee vappurientojen takia yllättämään, saa savustetusta kalasta loihdittua nopeasti ruokaisan salaatin. Lisää kalan joukkoon pinaattia ja rapeaksi paahdettuja lohkoperunoita. Kuutioi mukaan leipäjuustoa ja ripottele joukkoon salaattisiemeniä. Viimeistele annos raikkaalla vinaigrette-kastikkeella.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.