Vappumenu valmistetaan rennosti

Vappu on iloinen kevään juhla ja suomalaisen työn päivänä on lupa ottaa rennosti. Myös vappupöydän tarjottavat saavat olla helppoja ja värikkäitä.

Rentoa syömistä ja yhdessäoloa

Sekä vappuaattona että vappupäivänä on mukava kokoontua ystävien kanssa yhteen. Vappuaattoillan syömiseksi sopivat pienet naposteltavat, joita on helppo valmistaa isommallekin joukolle. Vappu on myös oivallinen aika avata koko kesän kestävä grillikausi!

Suosittuja vappuruokia ovat erilaiset ruokaisat salaatit, hodarit, burgerit ja muut sormin syötävät ja itse koottavat herkut. Valitse vappumenuun vaikkapa nämä reseptit:

Alkupala: Antipastovartaat, avokadohummus ja rapea patonki
Pääruoka: Vappuhodarit ja chilinen perunasalaatti
Jälkiruoka: Limettisima ja donitsit donitsipellillä sekä helpot rahkamunkit

Nyyttärieväät piknikille

Vappupäivänä on tapana uhmata kevätsäätä ja suunnata ystävien kanssa piknikille. Mikäli sää ei salli ulkona syömistä, voi piknikin kattaa myös sisätiloihin.

Vaivattomimmin vappupiknik syntyy nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja valmistaa jonkin ruokalajin yhteiselle aterialle. Suosikkireseptit voi myös valita yhdessä ja arpoa, kuka valmistaa minkäkin - pieni jännitysmomentti ei haittaa vapun juhlintaa. 

Perunasalaatti ja nakit ovat perinteistä vappuruokaa, mutta vapputarjoilujen kanssa voi olla myös luova ja tuoda pöytään myös makuja eri puolilta maailmaa. Vapun makeita klassikkoherkkuja munkkeja, tippaleipiä ja simaa ei tietysti voi vapun herkkupöydästä unohtaa.

Vappuruokien klassikot

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vapun makeat herkut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vinkit vappuun ja piknikille

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!