Vappu lasten kanssa - reseptit ja ohjelmanumerot

Vietätkö vapun lasten kanssa? Vappu on perheen pienimmille hauska juhla: siihen kuuluvat suuret foliopallot, iloisen väriset serpentiinit ja monet herkut aina itse tehdyistä munkeista simaan ja perunasalaattiin.

Vappuherkut lapsille

Ota lapset mukaan vappumenun suunnitteluun: nautitteko monelaista makeaa munkista tippaleipiin vai maistuisiko ennemmin hauskat vappuhodarit perunasalaatin kera? 

Vappuherkut voi valmistella yhdessä lasten kanssa. Munkkien paisto kannattaa jättää aikuisten huolehdittavaksi, mutta paiston jälkeen jäähtyneiden munkkien sokerointi tai suklaakurrutettujen donitsien koristelu onnistuu perheen pienimmiltäkin.

Siman valmistumista on myös hauska seurata lasten kanssa. Monessako päivässä pullotettu juoma mahtaa valmistua?

Piknikeväitä on hauska valmistella lasten kanssa. Esimerkiksi antipastovartaat ja hedelmävartaat ovat hauskoja piknikherkkuja. Pilko itse ainekset valmiiksi ja anna vartaiden kokoaminen lasten tehtäväksi. 

Ohjelmanumerot

Vappuhulinat ilmapalloineen, naamiaisasuineen ja kulkueineen ovat lapsille jännittäviä ohjelmanumeroita. Askarrelkaa yhdessä lapsille hauskat naamarit, niin piltiti pääsevät vapputunnelmaan.

Jos lähdet vappupäivän puistopiknikille lasten kanssa, mieti miten myös heidät saa viihtymään parhaiten. Anna lapsille hauskoja tehtäviä: kertakäyttöastioiden kattaminen piknikviltille ja servietin taittelu onnistuvat isommilta lapsilta hienosti. Värikkäät kertakäyttöastiat ja hauskat paperipillit ovat kattauksen varmoja hittejä. 

Kolealla sadessäällä on helpompi levittää piknikviltti keskelle olohuoneen lattiaa. Koristelkaa koti serpentiinillä ja ilmapalloilla ja nostakaa tynnyjä viltin päälle pehmusteeksi.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!