Ihanimmat vappuleivonnaiset

Munkki, tippaleipä ja donitsit ovat vapun ehdottomia suosikkeja, mutta muitakin makeita herkkuja löytyy vapun juhlistamiseen. Tässä ihanimmat vappuleivonnaiset!

Munkki ja muut klassikkoleivonnaiset

Oletko hillomunkin ystävä vai suositko ennemmin kuorrutettua munkkipalloa tai munkkirinkeliä? Rosettiraudalla paistettavat pitsimäiset vappurosetit ovat yksi vapun suosikki samoin kuin churrot eli espanjalainen versio suomalaisille tutusta munkista. Uppopaistetut churrot pyöritetään sokerissa ja kanelissa ja nautitaan sulaan suklaaseen dipattuna. 

Vappuleivonnaiset piknikille

Tuorejuusto-marmeladitäytteiset täytekeksit ovat juuri sopivan suloisia vappuun ja kahden suklaan piirakka sopii kuin nakutettu suklaan ystäville vappupiknikillä. Appelsiini-lakritsikuppikakku on apu makean nälkään. Lakritsisydän ja tuhti appelsiininmakuinen kuorrute maistuvat niin pienille kuin isommillekin vapun juhlijoille.

Löytyykö pakastimen uumenista vielä viime kesäisiä marjoja? Vappuna ne viimeistään kannattaa ottaa hyötykäyttöön. Valmista mustikoista vaikkapa sitruunaiset mustikkaneliöt. Mansikoista syntyy näyttävä juustokakku purkissa. Annos kootaan purkkiin ja kansi sujautetaan kiinni. Herkku on helppo kuljettaa vaikkapa puistoon piknikevääksi.  Valkosuklaajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla. Kokeile vaikkapa pensasmustikoita ja mansikoita.

Brownieleivoslevystä muotoiltavat kakkutikkarit, brownie-cakepopsit voi koristella strösseleillä hauskan vappuisiksi. Kokeile myös lapsillekin maistuvia ja astetta terveellisempää jälkiruokaa: suklaa-banaanitikkareita.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!