Salaatti vappupiknikille

Kutsuuko sinuakin vappupiknik? Pakkaa eväskoriin erilaisia herkkuja: jotain suolaista ja makeaa ja jotain raikasta ja maistuvaa. Ruokaisan hedelmäinen vappusalaatti siis!

Suosikkeja ja kauden tuoreimpia makuja

Vappusalaatti on juuri sopivan ruokaisa eväs piknikille. Salaatti on helppo valmistaa kiiressäkin. Se on kätevä pakata vaikkapa pakasterasiaan ja säilyy oikeista raaka-aineista valmistettuna mainiosti muutaman tunnin lämpöisessäkin. Salaatissa maistuvat raikkaat vihannekset sekä sesongin tuoreimmat maut: parsa ja uuden sadon ensimmäiset mansikat, melonit ja perunat.

Vappupiknikin salaatiksi sopii vihreä salaatti, avokadosalaatti, kreikklalainen salaatti, broileri-melonisalaatti tai vaikkapa perinteinen perunasalaatti: chilinen perunasalaatti, savulohi-perunasalaatti tai parsa-perunasalaatti

Kotimaisia uusia perunoita saa odottaa kesäkuulle, mutta vapun perunasalaatissa voi jo hyödyntää ulkomailta tuotuja uuden sadon ensimmäisiä perunoita. Lämmin parsasalaatti syntyy juuri sesongissa parhaillaan olevasta parsasta. 

Antipastovartaat ja hedelmävartaat sopivat myös kevään piknikille alkupalaksi ja jälkiruoaksi. Koko annos on helppo koota vartaisiin joko kotona tai vasta piknikviltin päällä valmiiksi pilkotuista raaka-aineista.

Näin pakkaat pikniksalaatin

Pakkaa salaatti tukevaan pakaste- tai eväsrasiaan. Krutongit ja pähkinät sekä salaattikastikkeet kannattaa pakata erillisiin rasioihin ja sekoittaa mukaan salaattiin vasta piknikpaikalla. Näin kuivat aineet ja salaatinlehdet pysyvät rapsakoina. Myös allergiaa aiheuttavat raaka-aineet on hyvä pakata erillisiin rasioihin, jotta kaikki piknikvieraat pääsevät nauttimaan salaatista.

Esimerkiksi raikkaat kikherne-jogurttimaljat on helppo koota jo kotona valmiiksi annoksiksi sopivan kokoisiin säilykepurkkeihin. Kansi vain kiinni ja saat kätevän ja vieläpä hauskan näköisen piknikevään! 

Ota piknikkoriin mukaan kertakäyttöastioita ja -ruokailuvälineitä niin säästyt tiskaukselta ja painavien astioiden kantamiselta.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!