Vapun ruokatrendit 2016

Vapun ostoskorien perinteinen tuote on sima, jota ostetaan keskimäärin 1,7 litraa per henkilö. Moni tekee siman myös itse. Vappu onkin sitruunoiden ja fariinisokerin suurin sesonki. Tänä vuonna vapun hittireseptejä ovat pöhnämuna ja friikkipirtelö.

K-ruokakaupat pitävät ovensa auki myös vappuna. Alkuvuoden perusteella asiakkaat ovat löytäneet K-ruokakauppojen uudet aukioloajat. Moni hyödyntää vapaapäiviä kauppapäivinä helpottaakseen arjen pyöritystä.

Oman K-ruokakaupan aukioloajan voi tarkistaa K-ruoka-mobiilisovelluksesta tai kaupan omilta www-sivuilta sivuilta tai Facebook-sivuilta.

Vappusimaa ostetaan eniten Pohjois-Suomessa ja Turun saaristossa

SimaSuomi

Vapun suosikkituotteita ovat sima ja munkit. K-Plussa-ostosdatan perusteella siman myynti keskittyy suuriin asutuskeskuksiin. K-ruokakaupoista simaa ostetaan keskimäärin 1,7 litraa per henkilö.

Plussa-asiakkaiden ostoista koostettu kartta paljastaa, että valmista simaa ostetaan eniten Kainuussa ja Pohjois-Suomessa sekä Turun saaristossa ja Hangossa. Siman ostaja on tyypillisesti nainen.

Vappusiman valinnassa painaa laatu. Hyllystä valitaan kotitekoisen oloista simaa ja esimerkiksi luomusima on myydyimpien tuotteiden joukossa.

Moni asiakas valmistaa simaa myös itse. Tämä näkyy sekä sitruunoiden että fariinisokerin myynnissä. Molemmissa tuoteryhmissä vappu on suurin sesonki. Sitruunan myynti kasvaa viisinkertaiseksi. Fariinisokerin vuosimyynnistä 30 prosenttia tulee vapun tienoon viikoilta 16–18.

Munkki voittaa tippaleivän

Vappuun olennaisesti kuuluvien makeiden herkkujen, munkin ja tippaleivän taiston voittaa ylivoimaisesti munkki, jota myydään vappuna arviolta kymmenkertaisesti tippaleipään verrattuna. Suosituimpia ovat täytemunkit ja lisäksi erilaiset kuorrutetut donitsit. Munkki maistuu suomalaisille ympäri vuoden, tippaleipiä syödään vain vappuna. 

Jos sima ja munkit kyllästyttävät, tämän vuoden hittireseptejä ovat pöhnämuna ja friikkipirtelöt. Australiasta Suomeen rantautunut jälkiruokavillitys, freak shake eli friikkipirtelö on korkeaan lasiin tai lasipurkkiin koottu pirtelöannos, jonka reunoilta pursuaa suklaa- ja toffeekastiketta, kermavaahtoa, makeisia ja strösseleitä sekä suolapähkinöitä ja pretzeleitä. Pirtelölasin päällä voi olla browniepaloja, kokonaisia donitseja tai vaikkapa keksejä.

Pääsiäisen töhnämunista inspiroituneena K-koekeittiö kehitti pöhnämunat, jotka syntyvät samalla idealla kuin soijamarinoidut kananmunat. Aikuiseen makuun sopivat pöhnikset tarjotaan sillin kera vappupiknikillä.

K-ruoka.fi:n huhtikuun hittireseptit 

Sima
Munkit
Tippaleipä
Friikkipirtelö eli freakshake
Pöhnämuna

Katso vapun hittireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Makeaa vappua!