Varmat vappuruoat

Vappu ei ole vappu ilman simaa ja munkkeja. Mitä muuta makeaa ja suolaista klassiseen vappupöytään kuuluu?

Suolainen maistuu vappuna

Makeiden munkkien ohella vappuna maistuu erityisesti pienet suolaiset purtavat. Klassisia suolaisia vappupöydän syötäviä ovat lihapullat ja kevyesti napsahtavat nakit. Lihapullista ja nakeista saa maistuvia cocktail-herkkuja tomaatin, kurkun ja juuston kanssa pieniin tikkuihin pujotettuina. Näitä käteviä naposteltavia voi popsia yhtä hyvin kylmänä kuin lämpimänä.

Perunasalaatti on monen vappusuosikki. Perinteisessä perunasalaatissa yhdistyvät sipuli, omena, maustekurkku ja kaprikset. Se maistuu hyvin sellaisenaan, muuta kyytipojaksi voit tarjota esimerkiksi patonkia ja juustoja. Sopivia suolaisia antimia ovat myös ruokaisa kylmäsavulohi-pastasalaatti tai lasimestarin silli leivän kanssa.

Vapun herkut kielivät kesästä

Sokeriset munkit ja tippaleivät kruunaavat vapun aterian. Munkit täytetään lempihillolla ja kuorrutetaan sokerilla tai leivontasuklaalla ja nonparelleilla. Kevyemmän jälkiruokavaihtoehdon tarjoavat mansikat, jotka kertovat lähestyvästä kesästä.

Viileä kuohuviini viimeistelee vappupöydän tarjottavat. Myös makeasta simasta tai itsetehdystä mehusta saa mainion juhlajuoman aterialle.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.