Valmistujaisten maistuvimmat tarjoilut

Kevään aikana monessa kodissa pohditaan millaisia herkkuja valmistujaisjuhlien pöydässä tarjottaisiin. Valmistujaisjuhlien tarjoilut voivat olla hyvinkin ruokaisat tai kahvipöydän antimiin keskittyvät. Tässä ideoita juhlatarjoiluihin!

Juhlajuomat

Kevään juhlat aloittaa usein kuohuviinilasin nosto onnittelun merkiksi. Ennen juhlajuomien hankintaa muista vielä mitata kuohuviinilasiesi koko, niin teidät montako pulloa kannattaa ostaa. Juhlissa kannattaa huomioida myös alkoholiton vaihtoehto alkumaljalle. Perinteisen Pommacin sijaan voit tarjota aikuisille myös alkoholitonta kuohuviiniä. Lapsille maistuu lasillinen Pirkka Luomu punaherukka-raparperimehutiivisteestä valmistettua punaista kuohujuomaa.

Ennen vieraiden vastaanottamista kannattaa vielä pikaisesti kerrata valmistujaisjuhlien maljaetiketti.

Buffetpöytä

Saatteko juhlavieraita kauempaa? Siinä tapauksessa juhlatarjoiluihin voisi kuulua myös lämmin ruoka. Järjestitpä tarjoilut omin voimin tai pitopalvelun avustuksella, on buffetpöytä usein helpoin tapa juhlaväen kestitsemiseen. 

Kata buffetpöytään muutama erilainen salaatti. Savulohi-perunasalaatti, lämmin parsasalaatti, mansikkainen kesäsalaatti tai mustikkainen salaatti ovat näyttäviä juhlatarjottavia.

Kevään ensimmäiset suomalaiset varhaisperunat ehtivät yleensä juuri ja juuri lakkiaisiksi kauppoihin. Kannattaa tiedustella saatavuutta omalta K-kauppiaalta jo hyvissä ajoin ennakkoon. Sillin kera varhaisperunat ovat varmasti juhlabuffetin hitti!

Juhlabuffetin pääruokana voi olla vaikkapa paahtopaistivati tai grillissä helposti valmistuvat grillatut karitsan paahtopaistit. Perinteiset lihapullat maistuvat erityisesti lapsivieraille.

Kahvipöydä tarjottavat

Jos lämmintä ruokaa ei juhlissa tarjota, voi kahvipöydän tarjottavaksi nostaa ensin vaikkapa voileipäkakun pienten suolaisten herkkujen kera. Voileipäkakun makuja on helppo varioida täytteillä. Kokeile vaikkapa kreikkalaista voileipäkakkua, kalavoileipäkakkua tai tsatsiki-hummusvoileipäkakkua.

Suolainen piirakka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Esimerkiksi perinteinen kinkkupiirakka, täyteläinen Quiche Lorraine, juustopiirakka parmankinkkusalaatin kera sekä tomaatti-mozzarellapiirakka maistuvat juhlatarjoiluissa. Pikkusuolaiseksi sopivat vaikkapa lohitäytteiset tuulihatturullat, cocktailpiirakat, minifocacciat tai feta-pinaattipasteijat.

Suolaisten tarjottavien jälkeen kahvipöydän täyttävät valmistujaiskakku muiden makeiden herkkujen kera. Katso tämän kevään suosikkikakut ja lisää ideoita juhlaleivontaan!

Juhlakattaus

Buffetpöydän kattamisessa on muutama niksi, jotka juhlienjärjestäjän kannattaa huomioida. Noutopöytää kierretään myötäpäivään. Alkuun sijoitetaan lautaset, ruokailuvälineet ja lautasliinat voivat olla joko valmiina ruokapöydissä tai noutopöydän päässä. Taittele lautasliinat kauniisti valmiiksi.

Kata pöytään ensin alkuruoat, sitten pääruoat. Kylmät ruoat tulevat ennen lämpimiä ja kala ennen lihaa. Keitetyt perunat perinteisesti aloittavat noutopöydän ruokalajit ja leipä tulee pöytään viimeiseksi.

Kahvikupit sekä kahvi- ja teetarjoilut katetaan pöydän päähän tai kokonaan toiseen pöytään. Ennen juhlia kannattaa tehdä muutama laskutoimitus, niin osaat varata riittävästi kahvia, teetä ja muita tykötarpeita. Tutustu kahvinkeittäjän muistilistaan!

Juhlien kauneimmat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Juhlat tulossa?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.