Kukat ystävälle ja rakkaalle -tulppaani on varma valinta helmikuussa!

Kotimaisten tulppaanien sesonki huipentuu ystävänpäiväksi. Hyvä lahja onkin ilahduttaa ystävää kotimaisilla kukilla. Kukat tuovat nykyään entistä enemmän iloa suomalaisten arkeen ja kasvattavat jatkuvasti suosiotaan K-ruokakauppoissa ja viime vuonna kukat olivat yksi parhaiten myyntiään kasvattaneista tuoteryhmistä. K-ruokakaupoissa myytävät tulppaanit ovat 100 % suomalaisia.

Ystävänpäivänä rakkaat ja ystävät muistavat toisiaan lahjoilla ja korteilla. Paras lahja lienee kaunis kukkakimppu, joka ilahduttaa silmää eikä kasvata kodin tavaravuorta. Tulppaaneilla suomalaiset ilahduttavat toisiaan vuosi vuodelta enemmän. Juuri ystävänpäivänä tulppaani on oiva lahja, koska sen kotimainen sesonki on parhaimmillaan!

Tulppaani on ruusun ohella suomalaisten lempikukka. Sitä ostetaan kotiin omaksi iloksi yhtä paljon kuin lahjaksikin. Tulppaanin suosiota kasvattaa myös 14.2. vietettävä ystävänpäivä.

- Yhtä selittävää tekijää tulppaanin suosion kasvulle ei ole olemassa. Tulppaani tuo väriä ja iloa talven harmauteen, sen antaa meille upeilla väreillään aavistuksen keväästä jo heti vuoden alussa, kertoo Ruokakeskon kukista vastaava ostopäällikkö Liisa Myllylä.

Sesonki neljä kuukautta

Normaali tulppaanin sesonkikausi alkaa tammikuun alussa ja päättyy pääsiäiseen. K-ruokakauppojen Pirkka tulppaania viljelee K-ruokakaupoille Lepolan puutarha Turussa ja Partaharjun puutarha Pieksämäellä. Tulppaaneja myydään Suomessa vuonna 2015 kymmeniä miljoonia kappaleita.

- Kukkien arvostuksen kasvu saattaa olla yksi tekijä, miksi tulppaani löytää yhä useamman suomalaisen luo, kertoo Myllylä.

Tulppaani on helppo hoidettava

Tulppaanien hoito on helppoa. Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Tulppaanit tulee asettaa maljakkoon kylmään vähäiseen veteen. Vettä lisätään tarvittaessa, kun sitä kuluu. Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Tulppaanit tulee säilyttää hieman kauempana paljon etyleeniä tuottavista hedelmistä kuten banaaneista.

K-ruokakaupoissa uutuutena on tänä talvena 15 kpl:n värimix tulppaanikimppu. Sitä viljelee Partaharjun puutarha. Värimix-kimpun myynti on yllättänyt positiivisesti, sen myynti lähti käyntiin heti tammikuussa hyvin.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.