Graavilohi

Graavilohi
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Lohen graavaus on helppoa. Graavilohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
n. 700 g
lohifileetä
1 1/2 rkl
karkeaa merisuolaa
1-2 tl
sokeria
1 tl
kokonaisia valkopippureita
tilliä
1/2
sitruuna

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
157,93 kcal / 660,78 kJ
Proteiinia
15,85 g
Hiilihydraatteja
0,40 g
Rasvaa
10,39 g
  • 1. Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
  • 2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  • 3. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
  • Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Näillä onnistut