Näin savustat

Näin savustat

Savustaminen on paitsi tämän kesän trendijuttu, myös perheen yhteistä kesäruoanlaittoa parhaimmillaan! Savustaminen antaa ruoalle ainutlaatuisen aromin. Nyt savustetaan kalan lisäksi juustoja, kasviksia ja lihaa.

Mitä voi savustaa?

Savustukseen soveltuvat erityisen hyvin rasvaiset kalat kuten lohi, siika, silakka, muikku ja kirjolohi. Yhtä hyvin voit kuitenkin savustaa vaikkapa kokonaisen broilerin, naudan- tai lampaanpaistin, sekä porsaankyljyksen. Myös kasvikset ja juusto saavat savustuksesta uutta ytyä - kokeile vaikka savustettuja paprikoita tai tuo ruokaan meksikolainen vivahde savustamalla chilipippureita.

Mitkä savustuspurut valitset?

Savustukseen käy melkein mikä tahansa puulaji. Puun pitää olla kuitenkin kuivaa, se ei saa olla käsiteltyä eikä pihkaista. Lue millaista makua erilaiset puulajit tuovat ruokiin.

Savustuspussi, -savustuspönttö vai sähkösavustin?

Savustimia löytyy moneen lähtöön. Lue käyttövinkit sekä miten savustuspussi, -pönttö ja sähkösavustin eroavat toisistaan!

Lue vinkit

Kokeile näitä savustettuja herkkuja

Sinua saattaisi kiinnostaa