Parhaat herkut lemmikille

Parhaat herkut lemmikille

Päivitetty 13.1.2022

Makupalan valinta lemmikille – mitä tulisi huomioida?

Millaista lihaa lemmikille tarkoitetuissa makupaloissa on käytetty? Sisältävätkö namit viljaa? Entä missä ne on valmistettu? Entäpä millaiset namit ovat paras palkkio pennulle?

1. Makupalojen raaka-aineet tärkein valintakriteeri

Korkealaatuiset raaka-aineet ovat kaiken A ja O. Ilman niitä ei voi syntyä turvallista ja laadukasta ruokaa, joka luo perustan koko lemmikin hyvinvoinnille ja terveydelle.

Hyvät lemmikin makupalat ovat terveellisiä ja turvallisia: Ne eivät sisällä epäterveellisiä säilöntä- tai torjunta-aineita, haitallisia mikrobeja, eikä esimerkiksi teräviä luita. Lisäksi se on kalorimäärältään kohtuullinen, sillä ylipaino on lemmikille aina terveysriski.

Nousnous-ankanlihatikut680

2.  Eurooppalaisuus on makupalojen laadun tae

Lemmikinomistajan olisi hyvä selvittää, missä maassa lemmikille tarjottavat namit tai herkut on valmistettu – vaikka välillä merkintää valmistusmaasta voi pakkauksista joutua etsimään kissojen ja koirien kanssa.

Pakkauksen kyljessä saatetaan kertoa tuotteen markkinoija/valmistuttaja, mutta ei alkuperämaata/valmistusmaata – jonka voi halutessaan selvittää esimerkiksi googlettamalla tuotteen EAN-koodin. Toisinaan lemmikin omistajille tulee yllätyksenä, että tuote on valmistettu Esim., Kiinassa vaikka siitä ei pakkausselosteessa erikseen mainitakaan.

Namien eurooppalaisuus on yksi laadun tae, sillä eurooppalaisista raaka-aineista valmistetut namipalat täyttävät aina eurooppalaisten raaka-aineiden korkeat laatustandardit.

3.  Lihaisat ja viljattomat makupalat

Koira on luonnostaan lihansyöjä – ja siksi sen tulee saada riittävän lihapitoista ravintoa. Kannattaa tarkistaa pakkausselosteesta, millainen lihapitoisuus tuotteessa oikeasti on.

Pakkausselosteessa mainitaan ensimmäisenä ravintoaine, jota tuote sisältää eniten – ja korkealaatuisissa eläinruuissa se on aina liha. Kannattaa siis valita tuote, joka sisältää runsaasti korkealaatuista lihaa – eli tuote, jossa eläinproteiinin osuus on mahdollisimman korkea.

Koira ei lihansyöjänä tarvitse ruokavalioonsa viljatuotteita – vaikka moni koiranruoka sisältääkin nykyään viljaa sen edullisuuden vuoksi.

Viljattomien namien etu on, että niitä voivat syödä ongelmitta myös vilja-allergioista kärsivät lemmikit – joita on paljon.

Esimerkiksi vehnä kuuluu koirilla viiden yleisimmän allergeenin joukkoon. Kissoilla taas on usein riisiallergiaa – eikä kissan suolisto ole muutenkaan tottunut käsittelemään viljoja niinkään hyvin kuin koiran suolisto.

Muista tarkistaa aina pakkausselosteesta, mitä tuote sisältää. Jos pakkausselosteessa on mainittu ensimmäisenä joku vilja, kuten vehnä, on sitä tuotteessa eniten.

4.  Yhden eläinproteiinin makupalat

Monet ainesosat, kuten esimerkiksi viljat, naudanliha, kananmuna, kana tai kala, voivat aiheuttaa lemmikeille allergiaa.

Mikäli nami sisältää vain yhtä eläinproteiinia, on lemmikin omistajan helppo huomioida lemmikkinsä allergiat ja valita nami, joka ei aiheuta oireita hänen lemmikilleen.

NousNous-namit-koirille-ja-kissoille680

5. Korkealaatuiset NousNous -makupalat

Mukavinta on, kun lemmikin laadukkaat namit löytyvät samasta kaupasta, mistä löytyvät myös muun perheen ruuat.

”Vetcaren NousNous – koiran ja kissan namit ovat turvallisia ja viljattomia makupaloja, joissa käytetään vain eurooppalaista lihaa ja yhtä eläinproteiinia kerrallaan. Löydät ne nyt oman kauppasi eläinruokahyllystä.

Pakkausmerkintöjen tarkastuslista:

1. Korkea lihapitoisuus ja lihan laatu

2. Etsi pakkausmerkinnöistä tarkkoja raaka-aine merkintöjä, kuten lammas tai kalkkuna, peruna, herne, porkkana jne. Pakkausmerkinnät voivat olla joskus myös harhaanjohtavia. ’Nauta’ ateria voikin koostua pääosin jostain ihan muusta kuin naudan lihasta ja sisältää esimerkiksi myös kananrasvaa.

3. Korkealaatuinen ruoka voi sisältää myös hieman viljaa, mutta viljan tulisi olla mielellään täysjyvää kuten tummaa riisiä.

4. Pyri välttämään seuraavia:

  • keinotekoisia väriaineita, makuaineita, lisä- ja säilöntäaineita

  • soijaa, suolaa ja makeutusaineita

  • maissin tai vehnän gluteiinia

5. Huomioi, kerrotaanko ruoan valmistusmaa tai raaka-aineiden alkuperä pakkauksessa?

nousnous-kananlihatikut-sopivat-myös-herkkävatsaisille

Parhaat Herkut Lemmikille

NOUS NOUS Rapea Possuherkku 150g - kuva

NOUS NOUS Rapea Possuherkku 150g

Katso lisää ›

NousNous kananlihatikut 100g - kuva

NousNous kananlihatikut 100g

Katso lisää ›

NOUS NOUS Rapea Nautaherkku 150g - kuva

NOUS NOUS Rapea Nautaherkku 150g

Katso lisää ›

NOUS NOUS Rapea Kanaherkku 150g - kuva

NOUS NOUS Rapea Kanaherkku 150g

Katso lisää ›

NousNous pienet possunlihakuutiot 100g - kuva

NousNous pienet possunlihakuutiot 100g

Katso lisää ›

NousNous naudan pienet lihapullat 100g - kuva

NousNous naudan pienet lihapullat 100g

Katso lisää ›

NousNous ankanlihatikut 100g - kuva

NousNous ankanlihatikut 100g

Katso lisää ›

NousNous pienet ankanlihakuutiot 100g - kuva

NousNous pienet ankanlihakuutiot 100g

Katso lisää ›