Reilu kauppa

Reilu kauppa

Reilussa kaupassa kehitysmaiden viljelijät saavat tuotteestaan vähintään takuuhinnan. Takuuhinnan lisäksi viljelijäyhteisölle maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi. Lisillä on tehty paljon hyvää: rakennettu terveysasemia ja kouluja, porattu kaivoja, palkattu lääkäreitä ja opettajia ja kehitetty työntekijöiden elinoloja.

Reilu kauppa suojaa lapsia, sillä lapsityövoiman hyväksikäyttö on Reilussa kaupassa kielletty. Viljelijäperheiden toimeentulon parantuessa Reilun kaupan myötä yhä useampi lapsi pääsee myös kouluun.

Suurtilojen työntekijät saavat vähintään lakien mukaista palkkaa ja asialliset työolot. Reilun kaupan tuotteet viljellään ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Puolella Reilun kaupan tuottajaorganisaatioista on myös luomusertifiointi.

Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan vaikuttaa myönteisesti kehitysmaissa elävien ihmisten elämään arkisten valintojen kautta. (Reilu kauppa ry)

Tiesitkö, että K-ruokakauppojen valikoimissa on jo yli 180 Reilun kaupan tuotetta. Pirkka kukat ovat ylivoimaisesti suosituin Reilun kaupan tuoteryhmä K-ruokakaupoissa. Muita suosittuja Pirkka Reilun kaupan tuotteita ovat hedelmät, suklaat ja kaakao sekä kahvi.

Reilun kaupan viikkoa vietetään lokakuussa. Viikon tarkoitus on tehdä Reilun kaupan toimintaa ja tuotteita tunnetuksi ja muistuttaa siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.