Mitä kuuluu Superkauppiaille?

Mitä kuuluu Superkauppiaille?

Päivitetty 2.9.2022

Superkauppiaat-sarjasta tutut K-Supermarket Teljänportin Jere, K-Supermarket Pohjantähden Mikko ja K-Supermarket Seilorin Heimo kertovat, mitä heille kuuluu ja miltä kesä näyttää eri puolilla Suomea.

Hyvällä fiiliksellä kesään Jeren bongaa melko varmasti kaupalta myös kesällä – Vuoden vilkkain sesonki on aluillaan ja juhannus, on juuri takanapäin. Säät ovat olleet kohdillaan ja mökkiläiset ovat tulossa alueelle.

Palvelutiskin valikoimien kehittäminen on Jerelle sydämenasia, joten Teljänporttiin kannattaa pistäytyä liha- ja kalaostoksille. Myös asiakkaat ovat huomanneet sen. Muita suosikkeja kesällä ovat Kokemäelläkin sesongin parhaat marjat, vihannekset ja herneet. Janoisille löytyy kaupalta myydyimpien juomien lisäksi hyvä valikoima kotimaisten pienpanimoiden oluita sekä alkoholittomia.

”Kesällä on kiva olla töissä, asiakkaat on hyvällä fiiliksellä ja lomalla. Kauppias lepää sitten syksyllä, kun kesäsesonki hiljenee”, kertoo Jere.

Jere kaupalla 680x300 Superkauppias-Jeren bongaa kesälläkin todennäköisesti työn touhussa kaupalta.

Sodankylässä odotetaan suomalaisia lomailijoita Sodankylässä alkukesä on ollut poikkeuksellisen lämmin. Parhaillaan pohjoisessa on käynnissä yöttömät yöt, ja aurinko laskee seuraavan kerran vasta 15. heinäkuuta.

”Kotimaisia turisteja odotellaan Sodankyläänkin heinäkuussa, kun lomakausi starttaa kunnolla, kesästä tulee varmasti ennätysvilkas”, iloitsee Mikko.

Superkauppiaat-sarjassakin sivuttu jäätelökioski on nyt toiminnassa ja Mikko paljastaakin, että jäätelökauppa on kioskilla lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Ohjelmassa katsojia ihastuttanut Mikon tytär Kerttu ei kuulemma vielä ole jäätelökioskille kesäkiireiltään kerennyt.

”Kertulla on suunnitelmissa kaverin kanssa reissu Tampereelle myöhemmin kesällä, joten ehkä pitää vinkata, että ilman työntekoa ei matkakassaan kolikoita kerry”, naureskelee Mikko.

Sodankylä kaupalla 680x300 Kerttu on kova neuvottelemaan asioista iskän kanssa, eikä kesälomasuunnitelmiin kuulu jätskikiskalla raataminen.

Hyväntekeväisyys jatkuu kesälläkin Hyväntekeväisyyttä Heimo ei unohda kesälläkään, vaan hävikkiuhan alle joutuvaa ruokaa jaetaan läpi kesänkin säännöllisesti. ”Korona-aika on lisännyt avuntarvitsijoita, joten hyväntekeväisyys on nyt entistä tärkeämpää”, pohtii Heimo. Heimonkin kesänviettoon kuuluu työskentely kaupalla. ”Annan työntekijöiden lomailla, kauppias lomailee sitten muuhun aikaan”, Heimo toteaa. Heimo vertailee kaupankäynnin muutosta 70-luvun ja nykypäivän välillä: valikoima on kymmenkertaistunut ja ostotottumukset ovat muuttuneet tiedostavaan suuntaan, yhä useampi huomioi ilmastonäkökulmat ja valitsee lähiruokaa. Kesä onkin parasta aikaa lähiruoalle! ”Tänä vuonna kotimaista perunaa on saatu ajoissa, joten meillä on ollut myynnissä vain suomalaista varhaisperunaa. Mansikoitakin myytiin laatikoissa jo ennen juhannusta – lämpimän touko- ja kesäkuun ansiosta mansikat ovat nyt todella makeita ja suussa sulavia, niitä menee tosi paljon”, kertoo Heimo.

Heimo 680x300 Heimo ei lopeta hyväntekeväisyyttä kesähelteelläkään.

Kaikki Superkauppiaiden jaksot voit katsoa Ruudusta.