Lemmikit
Mitä tarvikkeita kissalle kannattaa hankkia?

Mitä tarvikkeita kissalle kannattaa hankkia?

Saapuuko kotiisi uusi kissa tai kissanpentu? Kissan kotiutumiseen kannattaa varautua hankkimalla jo etukäteen kissalle tärkeät tarvikkeet, jotta asettautuminen uuteen kotiin onnistuu vaivatta.

1. Kissanruokaa

Kissanruoka tulee valita aina yksilökohtaisesti, ottaen huomioon kissan ikä, terveys ja aktiivisuustaso. Vieroitusikäiset kissanpennut ovat usein tottuneet syömään tiettyjä ruokia kissalassaan, mutta on hyvä tarjota uusia ruokia pennulle pikkuhiljaa, jotta se tottuu eri makuihin ja koostumuksiin jo pienestä lähtien.

Uudet ruuat tulisi tuoda kissan ruokavalioon aina pikkuhiljaa, jotta mahdollisilta vatsanväänteiltä vältytään. Esimerkiksi PrimaCat-tuotesarjasta löydät eri elämänvaiheisiin sopivia vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Osta kissanruoka K-Ruoka-verkkokaupasta:

Kissanruokien valikoimat vaihtelevat kaupoittain K-Citymarketeissa, K-Supermarketeissa ja K-Marketeissa. Tutustu valikoimaan omassa K-ruokakaupassasi.

2. Hiekkalaatikko

Kissanhiekkalaatikon malleista löytyy erilaisia kannellisia tai avonaisia malleja, joista jokainen kissa mieltyy omanlaiseensa versioon. Kissanpentu oppii sisäsiistiksi emonsa opastuksella ja on yleensä tottunut tietynlaiseen hiekkalaatikkoon jo pentukodissaan. Usean kissan taloudessa on hyvä olla ainakin yksi hiekkalaatikko jokaista kissaa kohti aseteltuna erilleen toisistaan, jotta jokainen kissa löytää turvallisen paikan käydä asioillaan.

Osta kissanhiekkalaatikko K-Ruoka-verkkokaupasta:

kissan hiekkalaatikko 680

Best Friend Gear Felix kissanhiekkalaatikko

3. Kissanhiekka

Kissanhiekkavalikoimasta löytyy erilaisia materiaaleja, kuten esimerkiksi mikrohiekkaa, silicahiekkaa tai puupellettejä. Kissanhiekan tärkeimmät ominaisuudet ovat sen paakkuuntumiskyky, pölyämättömyys ja hajujen sitomiskyky. PrimaCat-kissanhiekkavalikoimasta löydät korkealaatuiset ja erittäin imukykyiset mikrokissanhiekat, jotka on valmistettu 100 % luonnontuotteista.

Osta kissanhiekka K-Ruoka-verkkokaupasta:

4. Kynsisakset

Erilaisten pintojen raapiminen on kissalle luontaista toimintaa ja se tekee hyvää niin kissan mielelle kuin kynsien hyvinvoinnillekin. Kynnet kannattaa siis pitää lyhyinä ja opetella kynsien leikkaamista heti pennusta alkaen.

5. Harja, kampa ja muut trimmausvälineet

Kissalle on hyvä hankkia erilaisia trimmausvälineitä riippuen kissan turkin pituudesta ja laadusta. Kissa pitää yleensä itse huolta turkkinsa puhtaudesta, mutta turkki on hyvä käydä säännöllisesti läpi mahdollisten takkujen varalta ja pestä turkki aina aika ajoin.

Osta kissan harja K-Ruoka-verkkokaupasta:

6. Nukkumapaikka

Kissa tarvitsee turvallisen ja sille mieluisan unipaikan, jossa se voi käpertyä rauhassa nokosille. Jokaiselle talouden kissalle on hyvä olla oma nukkumapaikka, jotta nukkumapaikoista ei synny eripuraa. Myös nukkumapaikan sijainnilla voi olla väliä – toiset kissat pitävät tarkkailla ympäristöään korkeasta paikasta tai toiset piiloutua katolliseen ja lämpöiseen petiin piiloon.

7. Kiipeilypuu

Kissat kiipeävät mielellään erilaisiin korkeisiin paikkoihin tarkkailemaan ympäristöään. Erilaiset kiipeilypuut tarjoavat kissalle virikkeitä ja toimivat usein samalla myös raapimapuina.

8. Leluja

Kissaa voi aktivoida eri tavoin, mutta säännölliset leikkihetket kissan kanssa erilaisten kissanlelujen kanssa pitävät kissan tyytyväisenä ja lähentävät myös kissan ja omistajan vuorovaikutusta. Aktivoitu kissa pysyy myös paremmin poissa kolttosten teosta.

Osta kissanlelut K-Ruoka-verkkokaupasta:

kissan lelu 680

Best Friend Active kissanlelulajitelma

9. Ruokakuppi

Ruokakuppeja kannattaa kissalla olla useampi; niin vedelle, märkäruualle kuin kuivaruuallekin. Kuppi kannattaa olla melko laakea, jotta kissan viikset eivät hankaa kupin reunoihin.

Osta kissan ruokakuppi K-Ruoka-verkkokaupasta:

10. Kuljetusboksi

Kissa kannattaa totuttaa kuljetusboksiin jo pienestä pitäen, jotta sen houkutteleminen koppaan esimerkiksi hätätilanteessa onnistuu ilman ylimääräistä stressiä. Turvallisessa kuljetuslaatikossa on tukeva ovi sekä irrotettava kansi, jonka ansiosta kissan laittaminen laatikkoon on helpompaa.

(Sisältö tuotettu yhteistyössä Prima Petin kanssa.)