Suosittu SAY Seltzer -tuoteperhe laajenee – nyt mukana myös alkoholiton maku

Suosittu SAY Seltzer -tuoteperhe laajenee – nyt mukana myös alkoholiton maku

Julkaistu 31.5.2022

Maailmalla suuren suosion saavuttaneet matala-alkoholiset hard seltzerit ovat saapuneet Suomeen jäädäkseen. Näiden mahdollisimman vähäkaloristen valmiiden alkoholijuomien taustalla on kaksi maailmanlaajuista megatrendiä: terveysajattelu ja helppous. Myös täysin alkoholittomien juomien suosio on kasvussa, minkä takia SAY Seltzer -tuoteperheeseen kehitettiin täysin alkoholiton vaihtoehto kolmen alkoholillisen (4 % ABV) SAY Seltzerin rinnalle.

Anora SAY seltzer kruoka 2022 680x500 kuvituskuva 03

Kuluttajat haluavat välttää liiallista sokeria ja sen aiheuttamia haittavaikutuksia valitessaan itselleen alkoholijuomia. Kuitenkin tahdotaan valita juoma, joka maistuu raikkaalta ja on helppo tarjoilla ja nauttia – vaikka suoraan tölkistä. Mahdollisimman luonnolliset raaka-aineet ja matala alkoholipitoisuus kuuluvat olennaisesti hard seltzer -juomiin. Hard seltzereissä on tyypillisesti alle 5 % alkoholia. Mitä vähemmän alkoholia, sitä vähemmän myös kaloreita, sillä niitä on alkoholissa enemmän kuin sokerissa. Muihin valmiisiin juomasekoituksiin verrattuna hard seltzereissä on hyvin vähän sokeria, eikä makeutusaineita käytetä sokerin korvikkeena. Raikkaus, matala-alkoholisuus ja vähäsokerisuus ovat hard seltzer -juomien kulmakiviä. Hard Seltzerit ovat useimmiten hiilihapotettuja, mikä tuo osaltaan juomaan raikkautta.

Alkoholijuomatalo Anoran (ent. Altia) Consumer Insight Manager Milla Sorsakivi tiivistää:

Raikkaus ja keveys ovat ominaisuuksia joita ihmiset yhä hanakammin etsivät juomahyllyllä. Hard seltzerit kasvattavat suosiotaan, sillä niissä yhdistyvät juuri nämä ominaisuudet selkeiden ja raikkaiden makujen ja matalan alkoholipitoisuuden myötä. Sitrusmaut ovat kestosuosikkeja, jotka takaavat juoman raikkauden. Yhä useammin juomahyllyltä haetaan myös alkoholittomia vaihtoehtoja, kun ihmiset heittäytyvät kokeilemaan alkoholitonta elämäntapaa lyhyeksi aikaa tai pidemmällä tähtäimellä.

Anoran viime vuonna lanseeraama, Suomessa valmistettu SAY Seltzer -tuoteperhe laajenee tänä keväänä kahdella uudella tuotteella. Viime vuodelta tutut suosikit ja kansainvälisessä The Spirits Business - Hard Seltzers Masters Competition -kilpailussa hopealla palkitut maut SAY Seltzer Strawberry & Raspberry 4 % ja SAY Seltzer Orange & Guarana 4 % saivat huhtikuussa rinnalleen uuden raikkaan SAY Seltzer Grapefruit & Lemonin 4 %. Tämä greippisen sitruunainen uutuus sisältää edeltäjiensä tapaan vain 89 kcal per 33 cl:n tölkki, mutta on silti herkullinen maultaan.

Uuden maun lisäksi SAY-tuoteperheeseen lanseerataan myös täysin alkoholiton SAY alc-free Seltzer Lime & Mint 0 %, johon on lisätty magnesiumia ja C-vitamiinia. Tölkillinen alkoholitonta SAY Seltzeriä sisältää energiaa vain 17 kcal, ja kolmanneksen sekä magnesiumin että C-vitamiinin päivittäisen saannin vertailuarvosta. Kaikki SAY Seltzerit on valmistettu vain luontaisista ainesosista.

Anora SAY seltzer K-Ruoka 2022 680x500 kuvituskuva 02

SAY – WHAT YOU WANT

SAY Seltzer on kuplavesipohjainen alkoholijuoma, jossa on maltillinen sokerimäärä (n. 4 g/tölkki), raikas maku ja luonnolliset raaka-aineet. SAY Seltzer on ihastuttavan yksinkertainen ja juuri siksi niin vahva valinta. Matalan alkoholipitoisuuden ja maltillisen sokerimäärän ansiosta tölkillisessä on energiaa vain 89 kcal. SAY Seltzerit sopivat sellaisinaan nautittaviksi ja maistuvat parhaimmillaan hyvin viilennettyinä. Tarjolla on nyt kolme herkullista makua: kevään 2022 uutuus kirpsakka SAY Seltzer Grapefruit & Lemon 4 % sekä viime vuodelta tutut marjaisa SAY Seltzer Strawberry-Raspberry 4 % sekä hedelmäinen SAY Seltzer Orange-Guarana 4 %. Tänä keväänä saatavilla on myös täysin alkoholiton uutuus SAY alc-free Seltzer Lime & Mint 0 %, johon on lisätty magnesiumia ja C-vitamiinia, ja energiaa tölkillisessä on vain 17 kcal.

Raikkaat SAY Seltzerit löytyvät K-ruokakaupoista ympäri Suomen.

Löydät SAY Seltzerit myös osoitteesta www.sayseltzer.com sekä Facebookista nimellä SAY Seltzer ja Instagramista @sayseltzer.