Askartele itse juhlahatut!

Askartele itse juhlahatut!

Päivitetty 15.6.2021

Hatut tekevät juhlan! Vai mistä muusta syystä kuninkaalliset ympäri maailman käyttäisivät hattuja tärkeissä tapahtumissa? Itse askarreltu hattu tuo niin synttärit kuin uudenvuodenjuhlatkin aivan uudelle tasolle.

Hatut ja juhlapäähineet syntyvät itse askartelemalla. Kaiva esille sakset, ohutta kuminauhaa tai satiininauhoja, askarteluliimaa ja teippiä sekä kasa kertakäyttömukeja ja -lautasia. Paperisista lautasliinoista ja kakkupapereista syntyvät puolestaan päähineiden päheimmät koristeet.

Juhlahattujen valmistamiseen tarvitset:

  • värikkäitä kertakäyttömukeja, kuten Pirkan juomapikareita tai pillimukeja
  • pahvilautasia, kuten Pirkan kertakäyttölautasia
  • sakset
  • kuminauhaa
  • satiininauhoja
  • liimaa
  • teippiä
  • kakkupapereita, lautasliinoja ja askartelutarvikkeita koristelemiseen
  • Rei’itin tai nitoja nauhoja varten

Hauska sombrero – ay caramba, mitkä juhlat!

Itse tehty sombrero syntyy värikkäistä kertakäyttöastioista sekä pienistä huopapalloista. Liimaa pahvimuki lautasen keskelle ja pienet, värikkäät huopapallot lautasen reunoille. Lisää halutessasi koristenauhoja. Rei’itä hatun reunaan lopuksi reiät ja kiinnitä niihin kuminauha. Vaihtoehtoisesti voit kiinnittää nauhan nitomalla.

Ihanat juhlakruunut pikkuprinsessoille

Säkenöivät juhlakruunut syntyvät kiiltävistä, kullan- ja hopeanvärisistä kertakäyttömukeista. Leikkaa pois mukin pohja ja reunoihin kruunusakarat. Koristele kruunu kiiltävillä tarroilla tai esimerkiksi muovisilla timanteilla. Lisää lopuksi kuminauha.

Cowboy-sankarin hattu

Cowboy-hattuun sopii ruskeat tai pahvinväriset kertakäyttöastiat. Liimaa pahvimuki kiinni lautaseen ja taivuta lautasen reunat cowboy-hatun malliin. Koristele reunat esimerkiksi mustalla nauhalla tai farkkukankaan suikaleella. Leikkaa ja liimaa koristeeksi kultainen tähtikuvio. Lisää hattuun lopuksi kuminauha, jotta hattu pysyy villimmässäkin menossa mukana.

Kaunis pitsiunelma

Kaunis ja tunnelmallinen, menneitä vuosisatoja henkivä hattu syntyy puolestaan kakkupaperikoristeilla. Valitse hempeänväriset kertakäyttöastiat ja viimeistele hattu kakkupaperilla ja pienellä tekokukalla. Varaa hatun kiinnittämistä varten kuminauhan sijaan satiininauhaa, joka näyttää kauniilta juhlijan päässä.

Panta pitää hatun päässä

Jos hattu ei meinaa millään pysyä paikoillaan, voit hyödyntää hatun kiinnittämiseen yksinkertaista ja ohutta tukkapantaa. Sujauta esimerkiksi sahalaitainen kruunu pannan läpi ja asettele päähine päälaelle.