
Burgerimiehet Välimerellä – löydä jaksojen herkulliset reseptit
Julkaistu 19.3.2025Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen lähtevät Välimerelle! Uudella kaudella nautitaan välimerellisiä herkkuja Burgerimiesten tyyliin. Burgerimiehet Välimerellä alkaa 15.4. Nelosella ja Ruudussa, valmista jaksojen herkulliset reseptit vain K-kaupoista saatavilla tuotteilla!
He tulivat, näkivät ja söivät! Burgerimiehet Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen nostavat taas ankkurin ja purjehtivat tällä kertaa suurelle lihapatojen löytöretkelle Välimeren vanhoihin kulttuurimaisemiin. Grand Tourin alkupalat nautitaan Portugalissa, Espanjassa ja Marokossa. Afrikan taivaan alta singahdetaan Etelä-Ranskan kautta Italiaan ja sieltä hyvin marmoroituneina Kreikkaan ja Turkkiin. Välimerellinen ruokavalio on tunnetusti erittäin terveellistä, joten kaikki syödään mitä vastaan tulee ja loput kokataan itse. ”Ken nähdä saa Hellaan, saa tulenkin hellaan”. Malja sivistykselle, kohti Istanbulia ja puita!
Katso Burgerimiehet Välimerellä Neloselta ja Ruudusta 15.4.2025 alkaen!
Reseptit Burgerimiehet-ohjelmassa
4 annosta, valmistusaika yli 60 min
Pulled Pork eli revitty possu on hitaasti kypsennettyä possun lapaa, joka lopuksi revitään hienoiksi suikaleiksi sämpylän väliin savuchilimajoneesin ja mausteisen Piri Piri kastikkeen kanssa. Burgeri tarjoillaan raikkaan sivusalaatin kera, jonka kruunaa Herlevin salaatinkastike.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylä
1 dl Naughty BRGR Savuchili majoneesi
4 viipaletta Kuusamon Juusto Naughty BRGR Pepper Jack sulatejuustoviipale
Pulled pork:
1 pss (n. 1,2 kg) Tamminen porsaan suolalapaa
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 (60g) keltasipuli
2 (20g) solo valkosipulia
1/2 (15g) punainen chili
4 kpl laakerinlehteä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1. Leikkaa suolalavasta 4-5 cm palaa ja paista pannulla oliiviöljyssä pinnat kiinni.
2. Hienonna kuoritut sipulit ja chili pienemmäksi ja lisää pannulle. Lisää vettä niin paljon että possu peittyy. Laita kansi päälle ja uuniin 160 astetta 4-5 tunniksi.
3. Nosta uunista ja poista lihan seasta luu ja laakerinlehdet. Revi kahdella haarukalla liha pieneksi suikaleeksi.
Piri Piri kastike:
2rkl Filos extra-neitsytoliiviöljy
1 (50g) sitruunan kuori
2 sitruunan mehu
1 (30g) punainen chili
2 (30g) solo valkosipuli
1 tl savupaprikajauhe
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 puntti (100g) Järvikylän tuore Korianteri
1 puntti (100g) Järvikylän tuore Basilika
4. Laita blenderin pohjalle oliiviöljy, raastetun sitruunan kuori ja mehut, hienonnettu chili ja kuoritut valkosipulit. Lisää savupaprikajauhe, suola, mustapippuri, korianteri ja basilika. Blendaa rouheaksi tahnaksi.
5. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. Lisää Naughtyn savuchilimajoneesia 1rkl pohjaan ja 2 dl pulled porkkia, lisää juusto, kanteen 2rkl piri piri kastiketta ja lopuksi kansi päälle.
Sivusalaatti:
1 pss (75g) Järvikylä Voimakas salaattisekoitusta
1 dl Naughty BRGR Herlevin salaatinkastiketta
1 (50g) Sitruuna, mehua ja raastettua kuorta
6. Raasta kulhon pohjalle yhden sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää Herlevin salaatinkastiketta 1dl ja sekoita. Lisää Järvikylän Voimakas salaattisekoitus ja sekoita varovasti.
Välinäppänen
Franchesinha Pups Hotdog:
4 sämpylää (6kpl/300g) Pups Hot Dog sämpylä
4 nakkia 2 pkt (à 210g) Pups Hot Dog nakki original
1 prk (175 ml) Pups Hunajasinappi Majoneesia
60g Pulled pork lihaa
8 viipaletta (1 pkt 200g/10 viipaletta) Kuusamon Pepper Jack sulatejuustoviipale By Naughty
Ruskea kastike:
1 dl possun lientä pulled porkista
0,5 dl (2dl) Pirkka suomalainen kuohukermaa
1 rkl Maizena tumma pikasuurustetta
8. Lämmitä possun liemi kattilassa. Lisää kerma ja kiehauta. Lisää Maizenan tumma pikasuurustetta ja sekoita samalla, kiehauta kasaan.
9. Lämmitä nakit pannulla ja sämpylät uunissa tai mikrossa. Lisää sämpylän sisälle nakki ja pulled porkkia. Lisää Naughtyn Pepper Jack juustoa ja tohota tai lämmitä uunissa. Valuta ruskeaa kastiketta juuston päälle. Juusto sulaa myös tässä. Nauti Pupsin hunajasinappi majoneesin kanssa.
4 annosta, valmistusaika alle 30 min
Espanjan makuihin päästään Pirkka Parhaan ilmakuivatun kinkun, paistetun vihreän paprikan ja savuaiolin herkullisessa symbioosissa.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
2 pkt (à 240 g/2 kpl) Naughty BRGR naudan burgerpihviä
4 viipaletta Kuusamon Juuston Naughty Burger juustoviipale
1 pkt (à 100g) Pirkka parhaat Jamón Serrano Serrannokinkkua
1 ps (75g) Järvikylän Raikas salaattisekoitusta
2 dl Naughty BRGR base aiolia
1-2 tl liquid smoke savuaromia
Paprikapaistos:
3 (120g) vihreää paprikaa
2 rkl Heimon vihreä Lime-Jalapeno chilikastiketta
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1. Leikkaa paprika ohueksi suikaleeksi. Paista pannulla oliiviöljyssä ja lisää Heimon vihreää chilikastiketta.
2. Mittaa astiaan 2 dl Naughty BRGR Base aiolia ja lisää 1-2 tl savuaromia (liguid smoke), sekoita ja maista.
3. Mausta burgeripihvit suolalla ja mustapippurilla tasaisesti kauttaaltaan. Grillaa pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit ensimmäisen kerran, laita grillatun pihvin päälle juusto sulamaan.
4. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, lisää savuaiolia pohjaan ja kanteen.
5. Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee pihvi juustoineen, sitten paprika paistosta, Jamon serrano kinkkua, Järvikylän Raikas salaattisekoitusta, ja lopuksi kansi päälle.
Välinäppänen
Marinoituja oliiveja, vermuttidippi ja sipsit:
1 prk Filos vihreitä oliiveja, kivetön
2 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
½ punttia (50g) Järvikylän timjami
1 prk (180g) Pirkka tuorejuusto maustamaton
1 prk (200g) Pirkka raejuusto
2 (20g) valkosipulin kynttä
1 (50g) sitruuna
1 tl chilirouhe kuivattu
3 rkl vermutti
1 ps (200g) Pirkka original maalaisperunalastu
6. Valuta oliivit ja laita kulhoon, lisää oliiviöljy, todella ohueksi viipaleeksi leikatut valkosipulinkynnet ja hienonnettu timjami. Mausta mustapippurilla ja chilirouheella.
7. Mittaa yleiskoneeseen 200g tuorejuustoa ja 200g raejuustoa. Mausta mustapippurilla, suolalla ja chilirouheella, purista sekaan 1/2 sitruunan mehu ja pieni määrä timjamia. Lisää 3rkl vaaleaa vermuttia, (voi jättää pois halutessaan). Aja yleiskoneessa tasaiseksi.
8. Nosta massa lautaselle ja tee keskelle kolo johon asettele marinoidut oliivit ja ympärille sipsejä.
4 annosta, valmistusaika yli 30 min
Mehevät kuminasuolalla maustetut karitsapihvit, chermoula-kastike ja paistettu munakoiso pehmeän sämpylän välissä takaavat varman makujen sinfonian tässä burgerissa. Tarjoile maukkaan 7 kasviksen Cous Cous salaatin kanssa.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
2 pkt (a 300g) Tamminen Karitsan jauhelihaa
1 prk (175ml) Pups Pickles & Garlic majoneesia
1 (200g) munakoiso
1 (60g) punasipuli
½ pnt (50g) Järvikylän minttua
Chermoula:
3 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 pnt (100g) Järvikylän korianteria
1 pnt (100g) Järvikylän persiljaa
1 rkl (20g) Järvikylän minttua
1 (50g) sitruunan kuori ja mehut
1 tl cayennea
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaletta
Kuminasuola:
2 tl suolaa
2 tl juustokuminaa
1tl chilirouhetta
1tl paprikajauhetta
1tl sipulijauhetta
1tl valkosipulijauhetta
1. Chermoula: Laita blenderiin oliiviöljy, yrtit, mausteet, sitruunan kuori ja mehut, aja rouheaksi kastikkeeksi.
2. Kuminasuola: sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Leikkaa munakoisosta sentin viipaleita, ripottele päälle suolaa ja itketä. Paista pannulla oliiviöljyssä. Kun ovat kypsiä niin lisää valkosipulin kynsi hetkeksi pannulle munakoisojen kanssa. Nosta munakoisot lautaselle sivuun.
3. Muotoile karitsan jauhelihasta neljä pihviä ja mausta kuminasuolalla molemmin puolin ja paista munakoisojen öljyssä. Leikkaa punasipulista renkaita.
4. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, lisää Pupsin pickles & garlic majoneesia kanteen ja pohjaan.
5. Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee pihvi, 2 rkl chermoulaa, munakoisoa, sipulirenkaita ja tuoretta minttua, lopuksi kansi päälle.
7 kasviksen cous cous sivusalaatti:
1 ps (75g) Järvikylän Voimakas salaattisekoitusta
5 dl cous cousia
5 dl vettä
ripaus sahramia
1 tl suolaa
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
0,5 dl rusinoita
1 (60g) porkkana
½ (50g) lanttu
2 (20g) valkosipulinkynttä
1 (60g) punasipuli
2 (100g) tomaattia
½ pnt (50g) Järvikylän persiljaa
1 (50g) sitruuna
1 (60g) granaattiomena
6. Mittaa kattilaan 5 dl vettä, ripaus sahramia, suolaa ja oliiviöljyä. Kiehauta vesi.
7. Mittaa astiaan 5 dl couscousia, lisää 0,5 dl rusinoita. Laita kiehuva vesi couscousin päälle ja kelmuta astia.
8. Kuori lanttu ja porkkana, leikkaa pientä kuutiota. Kuori valkosipulin kynnet. Laita pannulle oliiviöljyä ja paista pannulla lanttu, porkkana ja raasta sekaan 2 valkosipulin kynttä. Mausta pippurilla ja suolalla.
9. Leikkaa tomaateista ja kuoritusta punasipulista kuutiota. Hienonna 1/2 punttia persiljaa.
10. Poista kelmu couscousin päältä ja erottele haarukalla. Lisää porkkana, lanttu paistos. Lisää sipuli, tomaatti, persilja ja raasta sitruunan kuori ja purista mehut mukaan. Sekoita. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
11. Halkaise granaattiomena ja luskoputteleikalla siemenet kuoresta.
12. Laita lautaselle Järvikylän Voimakas salaattisekoitusta ja päälle couscous salaattia. Koristele granaattiomenan siemenillä ja paahdetuilla manteleilla.
Välinäppänen
Bäähodari:
4 sämpylää (6kpl/300g) Pups Hot Dog sämpylä
4 nakkia 2 pkt Perniön Bää nakkia
1 prk (175 ml) Pups Hunajasinappi Majoneesia
8 viipaletta (1 pkt 200g/10 viipaletta) Kuusamon Juusto Naughty BRGR Pepper Jack sulatejuustoviipale
Lämmitä sämpylät ja vuoraa sämpylä Pepper Jackilla ja tohota, lisää paistettu nakki, porkkana lanttu sekoitusta ja Pupsin hunajasinappi majoneesia päälle.
4 annosta, valmistusaika yli 60 min
Tämän burgerin mehukas salaisuus, broilerin koipireisi pitkään haudutettuna, maukas sitruuna-sipulipaistos, ja herkullinen sahrami-aioli höystettynä raikkaalla mandariinilla.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
1 pkt (3kpl/n.1,1kg) Pirkka kanan koipireisi maustamaton
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
½ tl mustapippurirouhetta
2 dl Naughty BRGR base aiolia
ripaus sahramia
1 (40g) mandariini
5 (200g) keltasipulia
4 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 (50g) sitruuna
6 kpl (50g) Filos vihreitä kivettömiä oliiveja
½ tl kanelia
½ tl inkiväärijauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl kurkumaa
ripaus ras el hanouttia
½ tl mustapippurirouhetta
1 (50g) porkkana
¼ (60g) keräkaalia
1 (60g) punainen paprika
1. Sekoita mausteet kanaan ja paista kanoihin pannulla kullankeltainen väri. Laita uunivuokaan ja paista uunissa 170astetta 45min-tunti tai niin pitkään kunnes kana on kypsää. Säästä liemi!
2. Anna kanojen hieman jäähtyä ja poista nahka sivuun ja renssaa luut pois lihasta. Paista kanan nahka.
Sahrami-mandariiniaioli:
3. Mittaa astiaan 2 dl Naughtyn Base aiolia ja lisää ripaus sahramia. Raasta mandariinin kuori ja purista ½ mandariini mehut mukaan. Sekoita ja maista.
Karamellisoitu sitruunasipuli:
4. Kuori ja leikkaa 5 sipulia ohueksi suikaleeksi. Laita pannulle reilun oliiviöljyn kanssa ja anna hautua pitkään niin että sipuli alkaa karamellisoitumaan. Mausta ripauksella sahramia, kanelia, inkiväärijauhetta, kurkumaa, juustokuminaa, mustapippuria ja Ras el hanouttia.
5. Leikkaa sitruunasta pieniä viipaleita, ei tarvitse kuoria. Leikkaa neljä oliivia pienemmiksi paloiksi. Lisää sipulien joukkoon sitruunat ja oliivit ja paista hetki.
6. Kaada kanojen neste sekaan ja hauduta neste pois.
7. Mittaa kattilaan 1-2-3 eli 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Mausta ripauksella kurkumaa.
8. Raasta porkkanasta pitkää suikaletta ja leikkaa kaalista ja punaisesta paprikasta ohutta suikaletta. Laita astiaan ja lisää pikkeliliemi. Anna maustua.
9. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, lisää sahrami-aiolia kanteen.
10. Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee kanaa, pikkelsikasviksia, karamellisoitua sitruuna-sipuli paistosta, leikattu paistettu rapea kanannahka, lopuksi kansi päälle.
Sivusalaatti:
1 ps (75g) Järvikylän Pertsa salaattisekoitusta
½ (100g) hunajameloni
1 dl manteleita
2 ps Rooibos teetä
1 rkl hunajaa
1 (50g) sitruunan kuori ja mehu
½ tl suolaa
½ mustapippurirouhetta
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
11. Sitruuna-hunaja-rooibos vinaigrette: Hauduta 0,5dl vettä ja kaksi pussia rooibosta. Poista teepussit ja laita teen sekaan 1 rkl hunajaa ja raastettua sitruunan kuorta ja mehua. Mausta mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin.
12. Leikkaa melonista pientä kuutiota. Paahda mantelit pannulla. Laita kulhoon leikattu hunajameloni ja lisää vinaigrette ja sekoita kevyesti.
13. Kaada Järvikylä Pertsa salaattisekoitus lautaselle, laita päälle melonia ja valele vinaigrettea myös. Viimeistele manteleilla.
Välinäppänen:
1 pkt (10kpl/250g) Chalupa maissi-vehnätortilloita
1 pkt (80g) Tamminen Ilmakuivattu Crudo kinkkua luomu
1 pkt (245g) Kuusamon Eränkävijän juustoa
60g karamellisoitua sipulia
14. Täytä tacolettu kinkulla, juustolla ja karamellisoidulla sipulilla toiselta puolelta ja käännä toinen sivu täytteiden päälle. Paista pannulla.
4 annosta, valmistusaika yli 30 min
Bouillabaissesta inspiraationsa ammentanut Crab Cake -burgeri takaa makumatkan Ranskan Rivieralle.
Ainekset:
1 ps (280g/4 kpl) Vaasan Street Food SOFT BUN perunaburgeri Gourmet Hampurilaissämpylä
4 viipaletta (1 pkt 200g/10 viipaletta) Kuusamon Juusto Naughty BRGR Pepper Jack sulatejuustoviipale
1 pss (75g) Järvikylän voimakas sekoitusta
½ pnt (50g) Järvikylän kirveliä
½ pnt (50g) Järvikylän tilliä
½ pnt (50g) Järvikylän lehtipersiljaa
50g Pirkka Parhaat Voita
Crab cake -massa:
1 pkt (26-30kpl/400g) Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt (raakapakaste)
2 ps (a 250-350kpl/180g) Pirkka katkaravut kuorittu (pakaste)
1 kananmuna
2 siivua Vaasan paahtoleipää
1 tl Dijon sinappia
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 tl cayennepippuria
2 vartta kevätsipulia
1/2 puntti (50g) Järvikylän Provencen yrttisekoitusta
1/2 tl Worcesteria
1 tl suolaa
Rouille:
1 dl Naughty BRGR Base aiolia
1/2 tl cayennepippuria
Ripaus sahramia
1 rkl hummerifondia
1/2 (10g) kynsi valkosipulia
1. Sekoita rouille: mittaa astiaan 1 dl Naughtyn base aiolia, lisää ½ tl caeynnea, ripaus sahramia, 1 rkl hummerifondia, raasta ½ valkosipulin kynsi, sekoita ja maista.
2. Kuori jättiravuista kuoret pois ja valuta katkaravuista nesteet pois. Leikkaa Vaasan paahtoleipä siivuista reunat pois. Laita kaikki crabcake massan aineet monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi massaksi. Paista koepala pannulla ja maista suola.
3. Paista pannulla voissa noin sämpylän halkaisijan kokoisia pihvejä massasta. Käännä pihvit ja lisää Pepper Jack sulatejuusto.
4. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, rouillea kanteen ja pohjaan.
5.Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee crabcake pihvi, Järvikylän Voimakas salaattisekoitusta, kirveliä, persiljaa ja tilliä kanteen, lopuksi kansi päälle.
Välinäppänen
Meatball sub:
4 sämpylää (6kpl/300g) Pups Hot Dog sämpylä
16kpl (400g) Tamminen lihapyörykkä
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
Dijon sinappia
2 dl Pirkka kuohukerma
¼ punttia (20g) Järvikylän tuore timjamia
Kuusamon juuston Emmental juusto
Naughty BRGR Umami ketsuppi
6. Paista Tammisen lihapullat oliiviöljyssä pannulla kypsiksi. Lisää 2 dl kuohukermaa ja 1,5 tl Dijon sinappia. Hienonna n. teelusikallinen timjamia ja lisää sekaan. Mausta suolalla.
7. Lämmitä sämpylät. Täytä sämpylät lihapullilla ja kastikkeella. Mausta Pupsin Louisiana kastikkeella ja raasta Emmental juustoa päälle, tohota pinta ja viimeistele umamiketsupilla.
4 annosta, valmistusaika alle 30 min
Tässä tryffelipommissa ei pelleillä eikä mausta ole puutetta.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
2 pkt (à 240 g/2 kpl) Naughty BRGR naudan burgerpihviä
1 pkt ( Pirkka Parhaat tryffelijuusto
2 dl Naughty BRGR base aiolia
1 rkl tryffeliöljyä
1 rkl tryffelimurskaa
1 prk (210g) Naughty BRGR punasipulihilloke
1 ps (75g) Järvikylän Rucola
10g Tuoretta tryffeliä (La Tartufata)
1. Mittaa astiaan Naughty BRGR Base aiolia 2 dl, 1 rkl tryffelitahnaa ja 1 rkl tryffeliöljyä. Sekoita ja maista.
2. Leikkaa tryffelijuusto siivuiksi.
3.Mausta burgeripihvit suolalla ja mustapippurilla tasaisesti kauttaaltaan. Grillaa pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit ensimmäisen kerran, laita grillatun pihvin päälle tryffelijuusto sulamaan.
4. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, lisää tryffelimajoneesia pohjaan ja kanteen.
5.Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee pihvi juustoineen, höylää tuoretta tryffeliä päälle, kanteen rucolaa ja Naughtyn punasipulihilloketta ja lopuksi kansi päälle.
Hasselpähkinäsalaatti:
1 ps (75g) Järvikylän Raikas salaattisekoitusta
1 ps (100g) endiiviä
2 rkl hasselpähkinää
1 dl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl Samppanja etikkaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
6. Valmistetaan ensin salaatinkastike. Paahda hasselpähkinät. Laita ne mortteliin ja hakkaa pieneksi. Lisää 1 dl oliiviöljyä ja 1 rkl shamppanjaetikkaa. Mausta mustapippurilla suolalla ja sokerilla.
7. Leikkaa endiivistä kanta pois ja irrottele lehdet kulhoon. Lisää kulhoon Järvikylän Raikas salaattisekoitusta. Lisää hasselpähkinä kastike ja sekoita varovasti. Nostele kulhoon ja raasta hasselpähkinää päälle.
Välinäppänen
Tryffelidog:
4 sämpylää (6kpl/300g) Pups Hot Dog sämpylää
4 nakkia 2 pkt (à 210g) Pups Hot Dog nakki original
8 viipaletta (1 pkt 200g/10 viipaletta) Kuusamon Juusto Naughty BRGR Pepper Jack sulatejuustoviipale
1 dl tryffelimajoa
Naughty BRGR punasipulihilloketta
1 rkl rice crispiesia
1 rkl Pups paahdettua sipulirouhetta
8. Lämmitä sämpylät uunissa tai mikrossa. Lisää Pepper Jack sulatejuusto sämpylän sisälle ja tohota. Lämmitä ja lisää nakki. Lisää Naughtyn punasipulihilloketta ja tryffelimajoneesia. Ripottele rice crispies muroja ja Pupsin paahdettua sipulirouhetta päälle.
4 annosta, valmistusaika yli 60 min
Lohturuokaa parhaimmillaan, tuhti ragu, kermainen parmesaanicrema, mehevä pihvi ja tomaattipestomajo.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
2 pkt (à 240 g/2 kpl) Naughty BRGR naudan burgerpihviä
2 dl Naughty BRGR Savuchili majoneesia
1 rkl Pirkka Parhaat punainen pesto
1/2 pkt (200g) Pirkka Parhaat parmesaani parmigiano reggiano juustoa
50g Pirkka Parhaat voita
4 dl kevytmaitoa
2 rkl vehnäjauhoa
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 ps (250g) Tamminen naudan jauhelihaa
8 kpl (16kpl/400g) Tamminen lihapyörykkää
1/2 pkt (80g) Tamminen ilmakuivattu crudo kinkkua
1 (60g) keltasipuli
2 (30g) solo valkosipulia
1 (50g) porkkana
2 vartta (40g) varsiselleriä
1/2 tlk (à500g) tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1dl punaviiniä
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
0,5 dl kevytmaitoa
Ragu:
1. Leikkaa sipulista, porkkanasta ja varsiselleristä pientä kuutiota ja hienonna valkosipuli. Paista oliiviöljyssä pannussa. Leikkaa ilmakuivattu Crudo kinkku pieniksi paloiksi ja lisää pannuun. Anna paistua. Lisää Tammisen raakalihapullia (8kpl) ja riko joukkoon. Lisää Tammisen naudan jauheliha ja paista kypsäksi.
2. Lisää tomaattipyre 2 rkl ja 1 dl punaviiniä. Anna muhia niin pitkään, että punaviini haihtuu. Lisää tomaattimurskaa 1/2 prk, 1 tl suolaa ja 1 tl mustapippurirouhetta. Lisää 0,5 dl maitoa ja sekoita. Laita kansi päälle ja laita hautumaan uuniin n. 2-3 h.
3. Valmistetaan tomaattipesto majoneesi. Laita astiaan 2 dl Naughty savuchili majoneesia ja 1 rkl tomaattipestoa, sekoita.
Parmesaanicrema:
4.Laita kattilaan voi, anna sulaa. Lisää jauho ja pyörittele jauho voihin. Lisää maitoa tilkka kerrallaan ja sekoita koko ajan niin pitkään, että kastike saostuu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
5. Raasta parmesania kulhoon ja sekoita bechamelin joukkoon hiljalleen niin että juusto sulaa.
6. Mausta burgeripihvit suolalla ja mustapippurilla tasaisesti kauttaaltaan. Grillaa pannulla noin 2 minuuttia per puoli.
7. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa, lisää tomaattipesto majoneesia pohjaan ja kanteen.
8. Kokoa burgeri reseptin aineksista niin että pohjan päälle tulee pihvi ja sen päälle ragua, reilusti parmesaanicreemiä ja lopuksi kansi päälle.
Sivusalaatti:
1 ps (75g) Järvikylän Maukas salaattisekoitusta
1 dl Herlevin salaatinkastiketta
1 rkl Pinjansiemeniä
9. Sekoita kaikki keskenään.
Välinäppäset:
1 pkt (200g) Pirkka Parhaat parmesaani parmigiano reggiano juustoa
1 pkt (70g) Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkkua
1 paistettu patonki
1 prk (330/200) Roayl aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1 prk (210g) Riipisen hirvi pateeta
10. Leikkaa parmesaanista pitkää tikkua ja kääri parmankinkkuun. Paista pannulla. Tarjoile balsamicon kanssa.
11. Crostinit: Paista patonki uunissa. Leikkaa patongista viipaleita. Tarjoile Riipisen hirvipateen ja aurinkokuivatun tomaatin kera.
4 annosta, valmistusaika alle 30 min
Suolainen mortadellakinkku ja kermainen lämmin ricottajuustomassa ei jätä kylmäksi tässä burgerissa.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
2 pkt (à 240 g/2 kpl) Tamminen naudan burgerpihvi
4 viipaletta (120g) Kuusamon juusto Naughty burger juustoviipaleet
1 prk (250g) Pirkka parhaat ricotta juustoa
1/2 pkt (200g) Pirkka parhaat pecorino-romano juusto
100g Perniön mortadella makkara
1 rkl Pistaasipähkinöitä, ilman kuorta
1 prk (175ml) Pups hunajasinappi majoneesia
1 ps (75g) Järvikylän rucolaa
1 tl mustapippurirouhetta
suolaa
1. Sekoita 1 prk Ricotta juustoa, 1 tl mustapippurirouhetta, raasta sekaan pecorino romano juustoa puoli pakettia, mausta suolalla ja sekoita.
2. Leikkaa mortadellasta ohutta viipaletta tai voit käyttää valmiiksi viipaloitua.
3. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla, paista pannulla. Lisää juustosiivu pihvin kääntämisen jälkeen ja reilu ruokalusikallinen Ricotta massaa pihvien päälle ja laita uuniin, huom.! Varmista että pannu kestää uunin!
4. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. Lisää hunajasinappi majoneesia pohjaan ja kanteen. Kanteen rucolaa ja muutama basilikan lehti ja pistaasipähkinöitä.
5. Ota pannu uunista huom.! Pannu erittäin kuuma! Laita mortadellat hetkeksi pannulle. Nosta pihvit sämpylän pohjalle ja mortadella päälle ja kansi päälle.
Välinäppänen
Oopperaleipä:
4 siivua Vaasan ISO paahtoleipää
2pkt (à 240 g/2 kpl) Tamminen naudan burgerpihviä
1 rkl Naughty BRGR Umami ketsuppia
1 rkl Filos balsamicosiirappia
4 kananmunaa
2 rkl voita
1 (60g) punasipuli
1/2 tl Suola
1/2 tl Mustapippurirouhetta
6. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla. Paista pannulla leikatun punasipulin kanssa, glaseeraa punasipuli lopussa balsamicosiirapilla. Paista samalla pannulla voissa paahtoleipä. Paista kananmuna.
7. Nosta leipä lautaselle ja asettele leivän päälle paistettu pihvi ja lisää umami ketsuppi, lisää punasipulia ja paistettu kananmuna.
Tiramisu:
2 prk (à 250g) Pirkka parhaat Mascarponea
1,5 dl sokeria
6 kpl kananmunaa
1/2 pkt à 240 g Savoiradi keksejä
1 dl espressoa
1 rkl Amarettoa
1 tl kaakaojauhetta
8. Erottele 6 valkuaista ja 6 keltuaista. Vatkaa keltuaiset ja 1,5 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
9. Mittaa astiaan 2 prk mascarponea ja sekoita sokeri-keltuais vaahto erissä.
10. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja sekoita mukaan.
11. Keitä espresso ja lisää siihen tilkka amarettoa. Asettele vuokaan savoiard keksejä ja kostuta espresso-amaretolla.
12. Kaada massa keksien päälle ja koristele kaakaojauheella siivilän läpi.
4 annosta, valmistusaika yli 60 min
Kreikan makuihin päästään marinoidun kanan, tzazikin, melitzano munakoisosalaatin ja yrttisalaatin kombinaatiossa yhden rullan sisällä.
Ainekset:
4 flatbreadia, gavrielides
1 prk (200g) Filos melitzano munakoisosalaattia
1 prk (200g) Filos tzatzikia
1 pkt (300g) Pirkka kanan paistileike maustamaton
1/4 pnt (20g) Järvikylän oreganoa
1/4 pnt (20g) Järvikylän minttua
1/4 pnt (20g) Järvikylän lehtipersiljaa
1/4 pnt (20g) Järvikylän Provence yrtiisekoitusta
1 dl Kreikkalainen jogurtti naturel
2 rkl Filos pepperonipaprikalientä
1 pkt Filos fetajuustoa
2 (100g) tomaattia
1/2 (150g) kurkkua
1 (50g) sitruuna
2 (30g) valkosipulin kynttä
4 kpl Filos pepperonipaprika
suolaa
mustapippurirouhetta
Filos extra-neitsytoliviiöljyä
1. Marinoi kanat kreikkalaisessa jogurtissa 1 dl ja raasta mukaan 2 valkosipulin kynttä, 2 rkl pepperonilientä, 1 t mustapippuria ja 1 tl suolaa. Hienonna mukaan 2 rkl tuoretta oreganoa. Marinoi yön yli, jos mahdollista.
2. Paista kanat pannulla oliiviöljyssä kypsäksi.
3. Leikkaa tomaateista, kurkusta ja kuoritusta punasipulista ohutta puolikuun muotoista viipaletta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista sekaan 1 sitruunan mehu ja 1 rkl oliiviöljyä. Hienonna mukaan minttua, Provencen yrttisekoitusta ja oreganoa. Sekoita ja anna maustua.
4. Lämmitä flatbread uunissa.
5. Lisää 1 rkl melitzanoa, 2 rkl tzazikia, 3 rkl kasvisekoitusta, murusta päälle 1 rkl fetaa. Koristele oreganolla ja lisää paistetut kanat päälle. Käännä keskeltä taskuksi.
Välinäppänen
Greek Dog:
1 pkt (6kpl/300g) Vaasan Street Food SOFT DOG perunahodari
4 nakkia Perniön cheddar nakki
1 prk (175ml) Pups Pickles & Garlic majoneesia
1 dl Filos melitzano munakoisosalaattia
2 rkl Filos fetajuustoa
1 dl Royal aurinkokuivattua tomaattia
6. Leikkaa aurinkokuivattua tomaattia pienemmäksi ja murusta feta.
7. Lämmitä sämpylät ja lisää sisään Pupsin Pickles & Garlic majoneesia ja melitzanoa. Lisää lämmitetty nakki ja koristele aurinkokuivattutomaatti-feta sekoituksella.
Halloumisalaatti:
1 ps (75g) Järvikylän Pertsa salaattisekoitusta
1 pkt Filos halloumia
1 dl Royal aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl Filos balsamicosiirappia
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
10 kpl Filos vihreä kivetön oliivi
1/4 pnt (20g) Järvikylän basilikaa
1 (50g) punasipuli
1 rkl Pirkka pinjansiemeniä
8. Kaada salaattisekoitus lautaselle.
9. Leikkaa kuorittu punasipuli ohueksi suikaleeksi ja lisää salaatin päälle. Lisää oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, pinjansiemeniä ja basilikan lehteä.
10, Leikkaa halloumista viipaleita ja paista pannulla oliiviöljyssä kaunis väri ja lisää salaatin päälle. Koristele balsamico siirapilla.
4 annosta, valmistusaika yli 30 min
Kebab burgerin maukkaana salaisuutena on grillattu pihvi maustevoilla. Pihvin makua korostaa maukas muhammara, vatkattu feta, yrtti-sipulisalaatti ja rouskuva shrettuce.
Ainekset:
1 ps (4st/320g) Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylää
1,5 pkt( à 400g) Tamminen naudan jauheliha rasvainen
1tl juustokuminaa1 tl cayennepippuria, 1 tl sipulijauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 1/2 tl mustapippurirouhetta ja 1/2 tl suolaa.
50g Pirkka Parhaat voita
Paprikajauhetta
Chiilihiutaletta
1/2 prk (465/350g) Royal paahdettu punainen paprikasäilyke
1 (50g) keltasipuli
2 (30g) valkosipulinkynttä
2 (100g) tomaatia
1 dl saksanpähkinää
1 rkl Filos extra-neitsyt oliiviöljyä
1 (50g) sitruunanmehu
1 rkl Granaattiomenasiirappia
1 pkt (150g) Filos fetajuustoa
1,5 dl Naughty BRGR base aiolia
1 prk (150g) Creme fraichea
1 (50g) punasipuli
1/2 pnt (50g) Järvikylän lehtipersiljaa
1/2 pnt (50g) Järvikylän minttua
2 rkl Sumac mausteseosta
1/2 kerää (100g) jäävuorisalaattia
Muhammara:
1. Leikkaa kuorittu sipuli ja 2 valkosipulin kynttä ja laita pannulle paistumaan oliiviöljyssä.
2. Valuta paprikat ja leikkaa pienemmäksi, lisää pannulle, lisää saksan pähkinät, juustokuminaa, cayennea ja suolaa. Purista sitruunanmehu mukaan. Anna paistua.
3. Laita blenderiin ja aja tasaiseksi.
Sumac-sipuli-tomaatti-yrttiseos:
4. Leikkaa kuoritusta punasipulista ohutta suikaletta, lisää 1 rkl sumaccia, sekoita.
5. Leikkaa tomaatista ohutta viipaletta ja lisää leikattua lehtipersiljaa ja minttua. Sekoita ja anna maustua.
6. Leikkaa jäävuorisalaatista todella ohutta suikaletta
Vatkattu feta:
7. Laita monitoimikoneeseen feta, cremefraiche, Base aiolia, mustapippuria, suolaa ja sitruunankuorta, aja tasaiseksi.
Ruskistettu maustevoi:
8. Laita pannulle 50g voita, lisää paprikajauhetta ja chilirouhetta. Anna paistua niin että voi ruskistuu.
Kofta massa:
9. Mittaa astiaan naudan jauheliha 600 g, 1tl juustokuminaa, 1 tl cayennepippuria, 1 tl sipulijauhetta, 1 tl valkosipulijauhetta, 1/2 tl mustapippurirouhetta ja 1/2 tl suolaa. Sekoita kiinteäksi.
10. Paista pihvit pannulla tai grillissä. Valele pihvit maustevoilla.
11. Lämmitä sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa.
12. Kokoa burgeri niin että pohjalle tulee muhammaraa, shrettucea ja pihvi. Kanteen vatkattua fetaa ja sumac sipuli tomaatti yrtti seosta ja laita kansi päälle.
Välinäppänen
Haywater Dog:
4 sämpylää (6kpl/300g) Pups Hot Dog sämpylää
4 nakkia 2 pkt (à 210g) Pups Hot Dog nakki hot
8 viipaletta (1 pkt 200g/10 viipaletta) Kuusamon Juusto Naughty BRGR Pepper Jack sulatejuustoviipale
1 (50g) sipuli
4 (20g) jalapenoa
1 rkl Filos extra-neitsytoliiviöljyä
1 prk (200g) Kuusamon Juusto Paimenpoika Ruoka & Dippi sulatejuusto voimakas
13. Leikkaa kuoritusta sipulista kuutiota, leikkaa samankokoista jalapeno kuutiota. Paista pannulla oliiviöljyssä.
14. Lämmitä sämpylät ja nakit, vuoraa sämpylä Pepper Jack juustolla ja tohota. Lisää nakki ja sipuli-jalapeno paistosta. Lisää paimenpoika juustoa päälle.