Mikä meloni maistuu teillä päin?
Päivitetty 11.9.2019Plussa-datan mukaan erilaiset melonit maistuvat ympäri Suomen. Emme suinkaan ole pelkkää vesimelonikansaa, vaan meille maistuu niin Galia, Cantaloupe kuin Piel De Sapo.
Uudellamaalla maistuu makea Piel De Sapo
Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa sekä Etelä- ja Pohjois-Savossa syödään erityisesti aromikasta ja makeaa Piel De Sapo -melonia. Se on herkullista viileänä sellaisenaan, salaateissa sekä lisäkkeenä grillatulle lihalle ja kanalle.
Lapin, Kainuun ja Varsinais-Suomen suosikkimeloni sopii alkupalaksi
Makea ja aromikas cantaloupemeloni on herkullista sellaisenaan sekä erinomainen lisä salaatteihin. Näppärä alkupala valmistuu käärimällä parmankinkkua cantaloupemelonipalan ympärille.
Kanta- ja Päijät-Häme ovat hunajaisinta melonikansaa
Miedon makea hunajameloni on yksi tutuimmista melonilajikkeista. Se sopii hyvin erilaisiin salaatteihin sekä muihin jälkiruokiin.
Galia maistuu Pohjanmaalla, Keski-Suomessa ja Etelä-Karjalassa
Aromikkaan Galiamelonin kuori on verkkomainen ja kellanvihreä. Hedelmäliha on väriltään vaaleanvihreää. Galiamelonia käytetään viileänä sellaisenaan sekä salaateissa, alkupaloissa ja lihan lisäkkeenä. Galiaa kannattaa kokeilla myös hedelmäsalaatissa.
Satakunnan suosikkimelonista syntyy vaikka pizza
Tuttu vesimeloni maistuu erityisesti Satakunnassa, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Karjalassa.