K-kaupassa
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Millaista kahvia eri puolilla Suomea juodaan?

Millaista kahvia eri puolilla Suomea juodaan?

Suomalaiset ovat kahvikansaa. Kahvi- ja paahtimoyhdistys kertoo, että kulutamme paahdettua kahvia vuosittain yli 10 kiloa henkeä kohden. Se vastaa noin 160 litraa kahvia vuodessa. Suurin osa suomalaisista juo 3-5 kuppia kahvia päivittäin.

Jauhettu vaalea kahvi on edelleen ylivoimaisesti suosituin kahvilaatu Suomessa. Se maistuu erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Satakunnassa.

Tumma jauhettu kahvi on viime vuosina lisännyt suosiotaan nopeasti. Tummapaahtoinen kahvi porisee etenkin Keski-Suomessa ja Hämeessä. Uudellamaalla suositaan papukahveja. Pikakahvin kannattajat asustavat Lapissa.

Erikoiskahvien suosio on tehnyt kapselikahvikeittimistä yleisiä kodinkoneita. Kapselikahvi maistuu Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Etelä-Savossa ja Kymenlaaksossa.

kahvikartta