Mitä kotimaisia luonnonkaloja suositaan ympäri Suomen?
Päivitetty 11.9.2019Missä maistuu ahven, entä missä syödään eniten madetta? Katso kala-Suomen kartta!
Suomalaisten luonnonkalojen suosio on kovassa kasvussa. Niitä ostetaan ja käytetään sekä kokonaisina että fileinä, grillattuna ja savustettuna. Savustettavaksi sopivat parhaiten rasvaiset kalat kuten siika, silakka, muikku, lahna, lohi ja nieriä.
Mitä kotimaisia luonnonkaloja suositaan missäkin päin Suomea?
Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Pohjanmaalla kalasaaliissa korostuu ahven. Kuha nappaa Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Etelä- ja Pohjois-Karjalassa. Muikku pääsee lautasille Kainuussa ja Savossa, silakka Satakunnassa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Pohjanmaalla. Made maistuu eniten ainoastaan Keski-Suomessa ja hauki Ahvenanmaalla.