Omat kassit mukana

Omat kassit mukana

Onko sinulla oma kassi mukana kaupassa, vai nappaatko muovipussin? Omat kassit mukana on Kaupan liiton ja ympäristöministeriön käynnistämä kampanja muovikassien vähentämiseksi, jossa K-ruokakaupat ovat tietysti mukana!

Yhdessä puhtaamman maailman puolesta

Kaupan liitto ja ympäristöministeriö käynnistävät yhdessä kaupan alan toimijoiden kanssa kuluttajakampanjan muovikassien vähentämiseksi, ja K-ryhmä on tietysti mukana tekemässä hyvää! Kampanjan tavoitteena on vähentää muovikassien ja -pussien kulutusta ja ohjata kuluttajia tarttumaan muihin kassivaihtoehtoihin, kuten Pirkan ihaniin kestokasseihin. Omat kassit siis mukaan kauppaan! Kassin materiaalista riippumatta on tärkeää käyttää kassia mahdollisimman monta kertaa sekä lopuksi kierrättää tai hävittää se asianmukaisesti.

Kampanjan taustalla on Green deal -sopimus muovikassien kulutuksen vähentämiseksi. Sen tavoitteena on, että EU:n pakkausjätedirektiivin muovikassien kulutusta koskevat vähentämistavoitteet saavutetaan Suomessa (vuodessa max. 40 muovikassia/hlö) vuoteen 2025 mennessä.

pirkka kestokassit kuvitus

Kuinka usein sinä ostat muovikassin?

Helmikuussa 2018 K-ruokakaupoissa asioineista asiakkaista noin 60 % on ostanut ainakin kerran muovikassin. Vuonna 2017 K-ruokakaupoissa paperikassien myynti kasvoi reilu 20 prosenttia ja kesto- sekä muiden ostoskassivaihtoehtojen myynti 10 prosenttia. Ohuiden pikkupussien kulutus laski 20 prosenttia. Vuoden 2017 jälkeen pikkupusseja ei ole tarjottu asiakkaille K-ruokakauppojen kassalinjastoilla kuin vain erikseen pyydettäessä.

Mitä muuta K-ryhmä tekee muovin vähentämiseksi?

Keskon vuonna 2016 hyväksytyssä muovilinjauksessa määritellään tavoitteet muovin kierrätykselle ja uusiokäytölle. Luomme jatkuvasti uusia toimintamalleja, jotka estävät muovin päätymisen vesistöihin ja muualle luontoon!

Sinua saattaisi kiinnostaa