K-Supermarketit siirtyvät käyttämään vain kiertomuovikasseja

K-Supermarketit siirtyvät käyttämään vain kiertomuovikasseja

Päivitetty 5.3.2020

K-Supermarketit haluavat auttaa asiakkaita tekemään vastuullisia valintoja. Yhtenä toimenpiteenä K-Supermarketit siirtyvät käyttämään vain kiertomuovista tehtyjä kasseja ja tavalliset muovikassit poistuvat kokonaan.

K-Supermarket logo

Kassin raaka-aineena hyödynnetään Rinki-ekopisteistä ja K-ruokakaupoista kerättyä pakkausjätemuovia, jolloin neitseellisen muovin käyttö vähenee huomattavasti. Nyt käyttöönotettavat kiertomuovikassit valmistetaan yli 90-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista.

Tiedostava kuluttaminen on kasvava ilmiö. Muovin vähentäminen ja kierrättäminen puhuttavat ja näihin toivotaan arjen apuja. Ostoskassirintamalla asiakkaille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja. Muovi-, paperi- ja biohajoavat kassit on hinnoiteltu saman hintaisiksi kaikissa K-ruokakaupoissa. Biohajoavien kassien ja paperikassien myynti on kasvussa, ja myös kestokasseja ostetaan K-ruokakaupoista yhä enemmän.

Essi-kiertomuovikasseja on ollut tarjolla K-ruokakaupoissa vuodesta 2017 alkaen ja nyt niillä korvataan K-Supermarketeissa loputkin perinteiset muovikassit. Essi-kiertomuovikassit valmistetaan yli 90-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Kassin raaka-aineena hyödynnetään Rinki-ekopisteistä ja K-ruokakaupoista kerättyä pakkausjätemuovia, jolloin neitseellisen muovin käyttö vähenee huomattavasti. Muovin kierrätys pienentää kasvihuonekaasupäästöjä.

”K-Supermarket haluaa tuoda vastuulliset valinnat vahvemmin näkyviin kaupassa positiivisella tavalla. Muovikassi on hyvä media tähän. Samalla voimme tuoda esiin järkevää materiaalien käyttöä ja kierrätystä sekä edistää toiminnallamme kiertotaloutta”, kertoo ketjujohtaja Anne Hujala.

Toimenpide on osa K-ryhmän muovilinjausta. K-ryhmä päivitti muovilinjauksensa lokakuussa 2018 ja asetti siinä itselleen entistä tiukempia tavoitteita muovin välttämiseksi, vähentämiseksi ja kierrättämiseksi. Eräs keskeinen tavoite on vähentää K-ryhmän omien merkkien pakkausten muovimäärää ja tehdä pakkauksista kierrätettäviä vuoteen 2025 mennessä.

K-kauppojen yhteydessä oleviin Rinki-muovinkeräyspisteisiin on helppo tuoda omat tyhjät muovipakkaukset kaupassa asioinnin yhteydessä. Rinki-muovinkierrätyspisteitä on jo yli 200 kaupan yhteydessä.