Pielispakarin karjalanpiirakoita paistettiin aluksi autotallissa

Pielispakarin karjalanpiirakoita paistettiin aluksi autotallissa

Julkaistu 26.8.2022

Pielispakarin perustaja Erkki Timonen aloitti karjalanpiirakoiden paistamisen autotallissa 30 vuotta sitten.

"Aloitimme leipomotoiminnan 30 neliömetrin autotallissa Nurmeksessa vuonna 1992 yhdessä ystäväni kanssa. Työnjakomme piirakoiden kanssa toimi hyvin: kaveri leipoi ja paistoi, minä kuljetin ja myin. Vuosien saatossa leipomon tilat ovat kasvaneet 5 000 neliömetriin ja työntekijämäärämme on noin sata henkeä. Autotallissa pystyimme paistamaan 7 000 piirakkaa vuodessa. Nyt olemme saaneet määrän nostettua 70 miljoonaan piirakkaan.

Karjalanpiirakan on täytettävä tietyt laatukriteerit, jotta sitä voidaan kutsua karjalanpiirakaksi. Taikinassa tulee olla yli puolet ruista ja valmistustapa on tarkkaan määritelty. Oma äitini leipoi karjalanpiirakoita, ja hän oli hyvin tarkka niiden mausta ja koostumuksesta. Sanonkin aina, että käsitys täydellisestä karjalanpiirakasta on periytynyt minulle jo äidinmaidossa.

Nurmeksessa meillä on oma myymälä leipomon yhteydessä ja se on suosittu matkailukohde erityisesti kesällä. Eräs tamperelainen asiakas ihastui palavasti leipomotuotteisiimme Nurmeksen vierailullaan. Kotiseudulle palattuaan hän käveli läheiseen K-Citymarketiin vaatimaan Pielispakarin piirakoita myyntiin. Kauppias kuunteli palautteen ja he tilasivat ison satsin pakastepiirakoitamme. Tuotteidemme fanit toimivat siis todistetusti mainioina myyntiedustajina.

Haluamme valmistaa karjalaisia perinneherkkuja ajan hengessä, joten tuotekehitystä on tehtävä jatkuvasti. Karjalanpiirakoiden lisäksi tuotamme muitakin piirakoita. Yksi uusimmista tuotteistamme on vegaanipiirakka. 30 vuotta sitten kukaan ei kysellyt vegaanituotteiden perään, mutta ajat ovat muuttuneet. Moni ei tiedäkään, että paras tapa valmistaa karjalanpiirakka kotona on lämmittää se leivänpaahtimessa. Näin syntyy rapsakka makuelämys."

Pielispakari valmistaa muiden tuotteidensa lisäksi myös Pirkka Parhaat -karjalanpiirakoita, K-ruokakaupat.

Pirkka Parhaat kypsä karjalanpiir 6kpl-2