Rakkaudesta suomalaiseen maitoon

Rakkaudesta suomalaiseen maitoon

Julkaistu 11.5.2018

Laatu, osaaminen ja vastuullisuus ovat olleet Valion ohjenuoria jo yli sadan vuoden ajan. Tuoreesta suomalaisesta maidosta syntyy juustoja, jogurtteja ja lastenruokia - entistä parempaa Suomesta.

Raejuusto suomalaiseen arkeen

Valio Hyvä suomalainen Arki raejuusto valmistetaan Suomessa suomalaisesta maidosta Seinäjoella. Vähärasvainen ja luontaisesti runsaasti proteiinia sisältävä raejuusto sopii moneen: täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoin keventäjäksi, lisukkeeksi keiton päälle sekä jälkiruokiin. Puolen kilon pakkauksesta riittää hyvin syötävää koko perheelle.

Aidoista marjoista

Valion marjakeittojen suosikkimakuja ovat mustikka, mansikka ja vadelma, mutta moni on ihastunut myös esimerkiksi karpalo-kinuskiin ja karviais-boysenmarjaan. Aidoista marjoista ja hedelmistä tehdyt marjakeitot valmistetaan Valion tehtaassa Pitäjänmäellä, vain muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Samassa paikassa syntyvät myös Valion mehut. Alun perin tiloissa toimi oman aikansa Suomen suurin meijeri, Pitäjänmäen meijeri. Sen toiminta alkoi vuonna 1961. 

Kätevä ja maukas vaihtoehto leivän päälle

Tutut juustosuosikit Valio Edam, Valio Polar, Valio Polar 15, Valio Salaneuvos ja Valio Emmental sinileima, löytyvät myös toivottuina ohuen ohuina viipaleina. Kätevät valmiit juustoviipaleet ovat valloittaneet monien sydämet – tai ainakin pelastaneet monet aamu-, väli- ja iltapalat. Juustoviipaleissa on myös helposti avattava ja uudelleensuljettava pakkaus, jossa viipaleet säilyvät hyvin. Kaikki Valion juustoviipaleet valmistetaan Suomessa kotimaisesta maidosta.

Suomalaisten suosikkijogurtti jo vuodesta 1968

Valio aloitti jogurtin valmistamisen laajassa mittakaavassa vuonna 1968. Suomalaisista tuli nopeasti jogurttikansaa: varmaankin lähes kaikki 60–70-luvun taitteessa lapsuuttaan eläneet suomalaiset muistavat varhaiset Valiojogurtti-pakkaukset ja mainokset. Nykyisin Suomi on jogurtin syönnin kärkimaita maailmassa. Jokainen suomalainen syö vuodessa keskimäärin yli 20 kiloa jogurttia ja lähes 50-vuotias Valiojogurtti on edelleen useimpien ykkösvalinta.

Kunnioitettavasta iästään huolimatta Valiojogurtti elää vahvasti ajassa mukana. Makuvaihtoehdoissa huomioidaan aina suomalaisten uusimmat mieltymykset ja vuodesta 2016 lähtien kaikissa Valiojogurtti jogurteissa on 30 % vähemmän lisättyä sokeria – hyvästä mausta tinkimättä.

Vahva, mutta lempeä 

Suomalaisten rakastamissa Valio Polar juustoissa on ainutlaatuinen maku, joka on yhdistelmä vahvaa emmentalia ja lempeää goudaa. Pohjoisen luonnosta ammentava juusto on kuulunut suomalaisten juustosuosikkeihin jo vuodesta 1979 asti. Kaikki Valio Polar juustot valmistetaan suomalaisesta maidosta Valion Joensuun juustolassa.

– Valio Polar juustosta puhutaan leikkimielisesti emmentalin ja goudan jälkeläisenä. Niinpä siitä löytyy kummankin suosikin ominaisuuksia: tunnistettava maku, joka on kuitenkin riittävän mieto useimpien makutottumuksiin, sekä näyttävät kolot, Valion Joensuun tehtaalla juustomestareina jo 1980-luvun alusta työskennelleet Kari Ruotsalainen ja Markku Eskelinen paljastavat.

Valio Polar on myös ensimmäinen juusto, josta on tehty vähempisuolainen versio. Valio ValSa maitosuolaa käyttämällä. Maitosuola koostuu maidon luonnostaan sisältämistä mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista, jota maitosuolassa on lähes 80% vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Maitosuolan ansiosta esimerkiksi juustoon saadaan suolainen maku vähemmällä natriumin määrällä. 

Lastenruoat tulevat läheltä

Perheen pienimpien makuun taatusti sopivat Valio Onni vellit, puurot ja välipalat tehdään rakkaudella ja ammattitaidolla Valion Turengin tehtaalla, jossa lastenruokien valmistus alkoi jo vuonna 1972. Raaka-aineena käytetään tuoretta suomalaista maitoa, joka on Valion patentoimalla menetelmällä käsitelty lastenruokiin sopivaksi. Valio Onni saapui ruokakauppoihin vuonna 2012, joten tänä keväänä juhlitaan jo 5-vuotissynttäreitä!

Kaikki puurot, jogurtti- ja rahkavälipalat sekä osa velleistä ovat lisäaineettomia. Tuotteisiin ei myöskään ole lisätty suolaa eikä säilöntä- tai väriaineita. Maitopohjaiset Valio Onni puurot ja välipalat on valmistettu ilman lisättyä sokeria. Kätevästi lämpimässä säilyvät, heti käyttövalmiit tuotteet sopivat lapsen ruokavalioon 4–8 kuukauden iästä lähtien. Myös vähän isommille puuromasuille löytyy omat tuotteensa, yli 1-vuotiaiden lasten Valio Onni puurot.