Juustoja suomalaiseen arkeen

Juustoja suomalaiseen arkeen

Julkaistu 11.5.2018

Valio juustoviipaleet ja vahva, mutta lempeä Polar ovat suomalaisten suosikkijuustoja.

Kätevä ja maukas vaihtoehto leivän päälle

Tutut juustosuosikit Valio Edam, Valio Polar, Valio Polar 15, Valio Salaneuvos ja Valio Emmental sinileima, löytyvät myös ohuen ohuina viipaleina. Valmiit juustoviipaleet ovat valloittaneet monien sydämet – tai ainakin pelastaneet ruokahetket. Helposti avattavassa ja uudelleensuljettavassa pakkauksessa viipaleet säilyvät hyvin. Valion juustoviipaleet valmistetaan Suomessa kotimaisesta maidosta.

Vahva, mutta lempeä 

Valsa

Suomalaisten rakastamissa Valio Polar juustoissa on ainutlaatuinen maku, joka on yhdistelmä vahvaa emmentalia ja lempeää goudaa. Pohjoisen luonnosta ammentava juusto on kuulunut suomalaisten juustosuosikkeihin jo vuodesta 1979 asti. Kaikki Valio Polar juustot valmistetaan suomalaisesta maidosta Valion Joensuun juustolassa.

– Valio Polar juustosta puhutaan leikkimielisesti emmentalin ja goudan jälkeläisenä. Niinpä siitä löytyy kummankin suosikin ominaisuuksia: tunnistettava maku, joka on kuitenkin riittävän mieto useimpien makutottumuksiin, sekä näyttävät kolot, Valion Joensuun tehtaalla juustomestareina jo 1980-luvun alusta työskennelleet **Kari Ruotsalainen **ja Markku Eskelinen paljastavat.

Valio Polar on myös ensimmäinen juusto, josta on tehty vähempisuolainen versio. Valio ValSa maitosuolaa käyttämällä. Maitosuola koostuu maidon luonnostaan sisältämistä mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista, jota maitosuolassa on lähes 80% vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Maitosuolan ansiosta esimerkiksi juustoon saadaan suolainen maku vähemmällä natriumin määrällä.

Lue lisää