Reilu kauppa numeroina

Reilu kauppa numeroina

Päivitetty 16.2.2024

Reilussa kaupassa on mukana noin 1,8 miljoona pienviljelijää ja suurtilan työntekijää 75:ssä eri maassa. Reilun kaupan tuotteita myydään yli 140 maassa.

Ostamalla reilun kaupan tuotteita toimit sekä ihmisten että ympäristön hyväksi. Reilun kaupan tiloja ja tuottajia sitovat kriteerit, jotka koskevat niin ihmisoikeuksia kuin ympäristövaikutuksiakin. Kriteerien toteutumista valvotaan säännöllisesti puolueettomilla seurantakäynneillä.

Tiesitkö, että...

Suomessa Reilun kaupan tuotteet tulivat myyntiin vuonna 1999 ja myynnissä on tällä hetkellä yli 1700 erilaista reilua tuotetta.

Reilun kaupan järjestelmä sai alkunsa meksikolaisesta kahvista, joka tuli markkinoille vuonna 1988 ja Suomeen 1999. Kahvi on kukkien ja banaanin ohella edelleen eniten ostettu Reilun kaupan tuote. Vuonna 2022 suomalaiset ostivat yhteensä 1,3 miljoonaa kiloa Reilun kaupan kahvia.

Reilun kaupan viljelijä saa tuotteestaan vähintään Reilun kaupan takuuhinnan markkinahintojen heilahteluista huolimatta. Reilun kaupan lisä on erillinen korvaus, joka maksetaan ostohinnan päälle raaka-aineen tuottaneille osuuskunnille tai suurtilojen työntekijöille. Vuonna 2022 Suomessa ja Baltiassa myydyistä Reilun kaupan tuotteista kertyi pienviljelijöille maksettavaa Reilun kaupan lisää 2,98 M € ja kasvua oli 6,3 prosenttia.

Pirkka-sarjassa on useita Reilun kaupan tuotetta, joista Pirkka Reilun kaupan kukat ovat suosituin Reilun kaupan tuoteryhmä K-kaupoissa.

Laaja valikoima Reilun kaupan tuotteita saatavilla verkkokaupasta

Reilu kauppa tarjoaa yksinkertaisen tavan, miten omalla tuotevalinnalla voi vaikuttaa maailman tuottajamaiden ihmisten elämään sekä tukea vastuullista tuotantoa. Tuotteet tunnistaa Reilun kaupan merkeistä. https://reilukauppa.fi/merkit/

Kokoa ostoskoriisi tutut suosikit ja uudet tuttavuudet, tuotteet saatavilla toimitettuna suoraan kotiovelle. Tutustu valikoimaan täällä >>

Helpot reseptit Reilusti! Valmista Reilun kaupan tuotteista esimerkiksi Nopea banaanijäätelö Pirkka Reilun kaupan banaanista ja Pirkka Luomu Reilun kaupan tummasta suklaasta.