K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Reilu kauppa numeroina

Reilu kauppa numeroina

Reilussa kaupassa on mukana noin 1,6 miljoona pienviljelijää ja suurtilan työntekijää 75:ssä eri maassa. Reilun kaupan tuotteita myydään 140 maassa.

Tiesitkö, että...

  • Suomessa Reilun kaupan tuotteet tulivat myyntiin vuonna 1999 ja myynnissä on tällä hetkellä yli 1200 erilaista reilua tuotetta.
  • Reilun kaupan tuottajayhteisöt myivät vuonna 2018 viljelemiään tuotteita maailmanlaajuisesti yli 900 miljoonalla eurolla. Suomessa on myynnissä yli 1200 erilaista Reilun kaupan tuotetta. Reilun kaupan tuotteiden myynnin arvo oli Suomessa vuonna 2018 263 miljoonaa euroa. Summa on 12,7 prosenttia edellisvuotta korkeampi.
  • Reilun kaupan järjestelmä sai alkunsa meksikolaisesta kahvista, joka tuli markkinoille vuonna 1988 ja sumeen 1999. Kahvi on edelleen eniten ostettu Reilun kaupan tuote. Vuonna 2018 suomalaiset ostivat yhteensä 1,8 miljoonaa kiloa Reilun kaupan kahvia.
  • Suomessa on myynnissä jo 165 erilaista Reilun kaupan kahvia, ja Reilun kaupan kahvin markkinaosuus on kolme prosenttia. 
  • Pirkka-sarjassa on tällä hetkellä useita Reilun kaupan tuotetta, joista Pirkka Reilun kaupan kukat ovat ylivoimaisesti suosituin Reilun kaupan tuoteryhmä K-kaupoissa.

Laaja valikoima Reilun kaupan tuotteita saatavilla verkkokaupasta

Kokoa ostoskoriisi tutut suosikit ja uudet tuttavuudet, tuotteet saatavilla toimitettuna suoraan kotiovelle. Tutustu valikoimaan täällä >>

Nopea banaanijäätelö 2015 680 x 300

Helpot reseptit Reilusti! Valmista Reilun kaupan tuotteista esimerkiksi kuvan resepti Nopea banaanijäätelö Pirkka Reilun kaupan banaanista ja Pirkka Luomu Reilun kaupan tummasta suklaasta.