Trendikäs kaupunkilainen juo pienpanimo- ja erikoisolutta

Trendikäs kaupunkilainen juo pienpanimo- ja erikoisolutta

Julkaistu 16.5.2018

K-Plussa-asiakkaiden ostosdatasta koostettu kartta paljastaa, että pienpanimo- ja erikoisoluet ovat suosittuja isoissa kaupungeissa. Suosio on kuitenkin kasvussa myös pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla.

Lämmin kesäsää vaikuttaa juomien myyntiin. Tämän kesän suosikkituotteiden joukossa ovat pienpanimo- ja erikoisoluet, joiden tarjonta on kasvanut huomattavasti.

Suosituimpia tuotteita ale, pale ale ja IPA

K-Plussa-asiakkaiden ostosdata paljastaa, että pienpanimo- ja erikoisoluita ostetaan eniten Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Suosituimpia tuotteita ovat alet, pale alet ja IPAt

"Etenkin isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa erikoisoluita ostetaan paljon. Kauppojen valikoimassa saattaa olla satojakin pienten panimoiden erikoisoluita. Suurinta myynninkehitys on kuitenkin tällä hetkellä pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla. Näyttää siis siltä, että pienpanimo- ja erikoisoluiden suosio on saavuttamassa hiljalleen koko Suomen", kertoo Keskon päivittäistavarakaupan virvoitus- ja panimotuotteista vastaava ostopäällikkö Taina Ellimäki.

Pienpanimo- ja erikoisoluiden lisäksi myös alkoholittomien juomien kysyntä on kasvussa. Katso, miten kesän hittituotteet maistuvat suomalaisille ja missä ostetaan eniten kivennäisvettä tänä kesänä.

Avaa kartta pdf-muodossa >>

Olutkartta

Uutisen tiedot perustuvat Keskon päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden näkemyksiin, vuoden 2015 myyntitietoihin sekä ajanjaksolla 5–8.2015 K-ruokakauppojen ostoskorien, joissa on ollut trendituotteita, tarkasteluun.

Lue lisää