Tutustu ja ihastu pienpanimoiden aitoihin makuihin

Tutustu ja ihastu pienpanimoiden aitoihin makuihin

Päivitetty 5.9.2019

Meille on K-ruokakaupoissa tärkeää tukea paikallisia tuottajia. Niinpä runsaista pien- ja lähituottajien valikoimistamme löytyy myös paljon erilaisia pienpanimotuotteita oluista virvoitusjuomiin. Joko olet löytänyt oman suosikkisi?

Pienpanimotoiminta on Suomessa aktiivista ja kuluttajat pääsevät nauttimaan pienpanimoiden tuotteista ympäri maan. Panimoiden tuotteet toimivat makujen edelläkävijöinä, ja ne valmistetaan pääosin käsityönä kotimaisista ja ennen kaikkea laadukkaista raaka-aineista. Pienpanimoihin lukeutuvat ne panimot, joissa valmistetaan vuoden aikana enintään 15 miljoonaa litraa olutta.* Matkaillessasi Suomessa ja vieraillessasi paikallisessa pienpanimossa löydät usein panimon yhteydestä myös muita herkkuja tarjoavan ravintolan.

Pienpanimoiden tuotteisiin voit tutustua myös omassa K-ruokakaupassasi, sillä kauppiaamme ovat innolla ottaneet valikoimiinsa paikallisten pienpanimoiden juomia. Hyllyistä löytyy oluita, siidereitä, long drink -juomia sekä virvoitusjuomia. Kauppojen valikoimat vaihtelevat kaupasta riippuen.

Pienpanimotuotteet tarjoavat kuluttajille uusia ja aitoja tuotteita, joiden takana ovat usein perheyritykset ja olutharrastajat. Pienpanimoiden tuotteita maistelemalla pääset myös vierailemaan uusissa kulttuureissa muiden maiden ja oluttyylien ansiosta.

Tunnistat pienpanimotuotteet pääsääntöisesti hinnan yhteydessä olevasta Paikallista-merkinnästä. Tiedätkö hyvän pienpanimon? Ehdota tuotetta kauppasi hyllylle ja vaikuta valikoimaan!

*Lähde: Pienpanimoliitto