K-Supermarket
Hella Food ja K-Supermarket - Yhteistyötä intohimosta ruokaan

Hella Food ja K-Supermarket - Yhteistyötä intohimosta ruokaan

K-Supermarket on ollut keväästä 2018 alkaen tukemassa 18–29 vuotiaille nuorille suunnattua Hella Food -kokkikoulutusta. Syksyn 2019 koulutus huipentui oppilaiden lopputyöhön, joka oli pop-up-ravintolaillallinen Helsingin Valkoisessa salissa joulukuun puolivälissä.

”Olemme tehneet Hella Foodin kanssa yhteistyötä nyt kolmen kurssin verran. Lähdimme tähän mukaan keväällä 2018, sillä heti alussa jo näimme, että meitä yhdistävät yhteiset arvot. K-Supermarketille tärkeät asiat, kuten esimerkiksi suomalaisen ruokakulttuurin edistäminen, laatu, lähi- ja pientuottajat ovat myös Hella Foodin toiminnan lähtökohtia”, kertoo K-Supermarket-ketjun johtaja Anne Hujala.

Ruokakaupoissa tarvitaan yhä enemmän ruoka-alan ammattilaisia, kun kaupan ja ravintoloiden raja alkaa hälvetä. Asiakkaat odottavat ruokakaupoilta elämyksellisyyttä, ja toisaalta yhä valmiimpia ruokaratkaisuja jopa kaupassa nautittuna.

Hella-Food-tapahtuma-2020-1

Hella Food on ponnahduslauta nuorten aikuisten uralla

”Hella Food ja K-Supermarket ovat tarjonneet mahdollisuuden nuorille tutustua ruokaan ja ruoanlaittoon ja innostua siitä. Toivottavasti heistä kasvaa ruoka-alan ammattilaisia, jotka näkevät ruokakaupan mahdollisuuden potentiaalisena työpaikkana ravintoloiden rinnalla”, kertoo Hujala.

”Hella Foodin kurssin käyneistä noin puolet on siirtynyt ravintola-alalle töihin ja opiskelemaan ravintola- tai catering-alaa. Kaikista ei tietenkään voi tulla kokkeja, mutta kurssin aikana opitut taidot säilyvät läpi elämän mukana arjessa”, kertoo Hella Foodin toiminnanjohtaja Sebastian Harju.

K-Supermarket on syksyn 2019 aikana mahdollistanut raaka-aineet kurssin työpajoihin sekä oppilaiden kotitehtäviin.

Lisäksi jokainen yhteistyökausi on huipentunut yhteiseen ruokatapahtumaan. Loppuvuodesta 2018 toteutettiin Helsingin Tuomaan markkinoille Hella Foodin kanssa K-SuperBistro, pop-up-ravintola, jota oppilaat pyörittivät kolme viikkoa lopputyönään. Ravintolan tuotot, 10 000 euroa, lahjoitettiin Hella Foodin toimintaan. Kesän 2019 kurssi päättyi yhteiseen ruokatapahtumaan Bassline-festivaaleilla ja tämä syksy huipentui opiskelijoiden suunnitteleman ja valmisteleman juhlaillalliseen, SuperDinneriin. Illan aikana 150 K-Supermarketin asiakasta pääsi nauttimaan viiden ruokalajin illallisen, joka oli samalla tämän syksyn Hella Food -kurssin lopputyön.

Hella-Food-tapahtuma-2020-2

”Neljän kuukauden aikana meillä on ollut 15 workshopia, yritysvierailuja, job shadow -työvuoroja, joissa nuoret ovat käyneet kahdeksassa eri ravintolassa tekemässä työvuoron sekä kotitehtäviä, joihin nuoret ovat ostaneet raaka-aineet K-Supermarketista”, kertoo Harju.

Lisäksi kurssilla on ollut vierailijana ravintola-alan huippukokkeja ja ravintoloitsijoita. Oppejaan on ollut jakamassa muun muassa Michelin-tähti ravintolan omistaja Sasu Laukkonen, ravintola Shelterin ravintoloitsija Teemu Laurell, Bocuse D´or edustaja ja Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen ja kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi. Kurssin vakio-ohjaajina toimivat Markus Heinonen ja Valtteri Sinkkonen.

Hella Food jatkuu vuonna 2020, jolloin järjestetään kaksi kurssia! K-Supermarket on mukana Hella Foodin matkassa jatkossakin.

Tunnelmia kurssilta voit lukea jutusta täältä!