Iberon helpot kampausvinkit pieniin ja suuriin juhliin

Iberon helpot kampausvinkit pieniin ja suuriin juhliin

Päivitetty 22.7.2020

Juhlakampausten teko ei ole ikinä ollut näin helppoa. Voit unohtaa vaikeat hiusviritelmät, sillä nyt trendikkäimmät kampaukset tehdään näyttävillä hiuskoruilla.

Arkiponnarista juhlakampaukseksi

Hiusasusteiden ykkösenä tänä vuonna koreilleet scrunchiet, eli hiusdonitsit, taipuvat upeasti myös juhlakampaukseen. Scrunchieilla kruunatut ponnarit kietaistaan usein korkealle, mutta poninhännän sitominen alas niskaan tekee kampauksesta vielä juhlavamman. Näillä vinkeillä muutat arkiponnarin juhlakampaukseksi:

 • Kerää hiukset matalalle poninhännälle niskaan ja solmi näyttävällä scrunchiella.
 • Jos kaipaat lisää näyttävyyttä, voit kietaista hiuksiin vielä toisen scrunchien hieman limittäin ensimmäisen päälle.
 • Jos juhlatyylisi kaipaa kaverikseen tyylitellyn yksinkertaista, selkeälinjaista kampausta, voit suoristaa hiukset ennen poninhännän sitomista. Viimeistele siloteltu poninhäntäkampaus kiinnittämällä karkailevat irtohiukset hiusvahalla, geelillä tai hiuslakalla.
 • Pehmeämpään juhlatyyliin sopii puolestaan kihariin hiuksiin tehty poninhäntä. Voitkin kokeilla jo ennen juhlapäivää, sopiiko asuusi paremmin graafisen yksinkertainen, suora look vai laineilevat kiharat.
 • Kaunista scrunchieta voi pitää rennosti myös ranteessa. Sen voikin napata näppärästi mukaan ranteeseen, jos arvot vielä juhliin lähtiessä, pitäisitkö hiukset auki vai kiinni.

ibero kampausvinkit 2020 kuvitus1 680x500

Panta juhlakampauksen kruununa

Avoimina hulmuavat hiukset sopivat etenkin kesäiseen juhlatyyliin, mutta pannalla niihin saa luotua hetkessä ihan uutta juhlavuutta. Juhlava pantakampaus tehdään muutamalla kikalla:

 • Tee ensin keskijakaus. Jos sinulla on otsahiukset, voit jättää ne normaalisti otsalle.
 • Aseta panta päähän kuvassa näkyvällä tavalla niin, että viet kasvoja reunustavat hiukset pannan avulla korvien taakse.
 • Kihartamalla avoimet hiukset tuot kampaukseen vielä ihanan romanttista juhlavuutta.

ibero kampausvinkit 2020 kuvitus2 680x500

1, 2 tai monta pinniä!

Pinnien määrälle ei ole nyt rajoja. Jo yksi näyttävä pinni loihtii avoimista hiuksista juhlakampauksen, mutta useammallakin pinnillä luodaan upeita juhlatyylejä. Jos hiuksesi ovat liukkaat, eivätkä pinnit tahdo pysyä paikoillaan, voit karhentaa hiusten pintaa hieman esimerkiksi suolasuihkeella ennen kampauksen tekoa.

Takuuvarmasti helppo pinnikampaus syntyy sekunneissa sipaisemalla osa kasvoja reunustavista hiuksista näyttävällä pinnillä korvan taakse. Pinnin valinta onkin tämän kampauksen haastavin osuus. Yhtenä melko varmana valintana on trendikäs helmipinni, sillä helmet ovat juhlien ikuinen klassikko. Jos haluat tyylistä herkän juhlavan, voit kihartaa hiukset laineille. Graafisemman lookin luot puolestaan suoristamalla hiukset.

ibero kampausvinkit 2020 kuvitus3 680x500

Pinnit pelastavat myös, jos et osaa päättää, jättäisitkö hiukset auki vai kiinni. Alla kuvassa näkyvällä pinnikampauksella saat nimittäin molemmat. Puoliksi kiinni oleva juhlakampaus syntyy näin:

 • Aloita avaamalla hiukset auki.
 • Erottele kasvoja reunustavat hiukset omiksi osioikseen.
 • Vedä erottamasi osiot takaraivolle ja kiinnitä kahdella tai useammalla pinnillä.
 • Osiot saavat mennä lomittain toistensa päälle.
 • Mitä enemmän kasvoja reunustavia hiuksia nappasit taakse kiinnitettäväksi, sitä useamman pinnin tarvitset niiden kiinnittämiseen. Älä pelkää leikitellä, sillä vain käytössäsi olevien pinnien määrä on rajana.

ibero kampausvinkit 2020 kuvitus4 680x500

Nutturalla ryhtiä juhlatyyliin

Joskus juhla-asu kaipaa kaverikseen ryhdikästä kampausta ja silloin nuttura on vailla vertaansa. Näyttävä nutturakampauskaan ei nyt vaadi pitkää näpertelyä, sillä helpon nutturan teet näin:

 • Tee ensin poninhäntä matalalle niskaan ja kiinnitä se ohuella hiuslenkillä.
 • Letitä poninhännällä olevat hiukset. Jos haluat, voit sulkea letin tässä vaiheessa toisella ohuella hiuslenkillä.
 • Pyöritä letti poninhännän tyven ympärille. Jos käytit hiuslenkkiä letin pään sulkemiseen, voit nyt poistaa sen.
 • Kiinnitä nuttura näyttävillä pinneillä tai minihaisoljilla ja viimeistele hiuslakalla.

Jos haluat kampaukseen ekstraryhdikkyyttä, tämä nuttura toimii myös korkealle päälaelle tehtynä. Aloita se silloin tekemällä poninhäntä päälaelle ja jatka muut vaiheet normaalisti.

Rennomman nutturan taas luot, kun vedät ensimmäisen vaiheen jälkeen poninhännästä muutamia kasvoja reunustavia hiuksia löysemmäksi tai jopa vapaiksi.

ibero kampausvinkit 2020 kuvitus5 680x500

Katso myös nämä Iberon kampausvinkkivideot