Pirkka Parhaat herkuttelujuustot ja Pirkka viinit
Päivitetty 26.11.2019Laadukkailla viineillä ja juustoilla luot helposti erityisen herkutteluhetken. Sovitimme yhteen Pirkka Parhaat herkuttelujuustot ja Pirkka viinit. Katso, mikä viini sopii minkäkin juuston makupariksi parhaiten.
Pirkka Parhaat sinihomejuusto
Pirkka Parhaat sinihomejuusto on kermainen ja täyteläinen, perinteisellä reseptillä Baijerin Alpeilla valmistettu juusto. Se sopii sellaisenaan leivän tai keksien kanssa, juustotarjottimelle ja ruoanlaittoon. Sinihomejuuston valmistuksessa ei käytetä lainkaan väri- tai säilöntäaineita. Juuston pinnalle muodostuu näkyvää pintahometta, jonka väri vaihtelee ja määrä lisääntyy juuston ikääntyessä. Myös juuston maun voimakkuus kehittyy säilytyksen aikana: nuoren juuston maku on raikas ja mieto, kun taas ikääntynyt juusto on voimakkaan täyteläinen.
Viinisuositus:
Pirkka Amarone della Valpolicella DOCG Classico 2013
Pirkka Amarone on pehmeä, täyteläinen ja kypsän marjaisa viini. Mausteisuus ja pehmeä tanniinisuus tuovat hyvää ryhtiä ja saavat viinin toimimaan erilaisten ruokien ja tilaisuuksien kanssa. Juustolautasella pehmeä Amarone sopii pitkään kypsytettyjen suolaisten kovien juustojen ja kermaisten sinihomejuustojen kanssa.
Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure
Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure on pinnalta kypsytetty juusto, jonka pinta on nukkainen ja sisältä löytyy mureva sydän. Täyteläinen ja hapokas vuohenjuusto sopii herkuteltavaksi sellaisenaan ja sekä erinomaisesti myös ruoanlaittoon, kuten salaatteihin tai pizzoihin.
Viinisuositus:
Pirkka Roero Arneis 2018
Pirkka Roero Arneis on keveä, ryhdikkään hapokas ja kehittyneen hedelmäinen. Viinin runsas hapokkuus leikkaa hienosti vuohenjuuston rasvaisuutta ja puhdistaa sekä raikastaa makumaailmaa. Yhdistä myös vuohenjuusto salaattiin tai esimerkiksi vuohenjuusto-punajuuripaistoksen kanssa.
Pirkka Parhaat Camembert
Pirkka Parhaat Camembert on aito ranskalainen valkohomejuusto. Nuori camembert on väriltään puhtaan valkoista, rakenteeltaan kovahkoa, hieman murenevaa ja sen maku on mieto. Kypsymisen edetessä juuston pintaan ilmestyy harmaanruskehtavia laikkuja ja sisus muuttuu pehmeän valuvaksi. Mitä pidempään camembert kypsyy, sen valuvammaksi ja voimakkaammaksi juusto muuttuu. Ota juusto huoneenlämpöön vähintään tunti ennen tarjoamista, sillä huoneenlämpöisenä juuston aromit ovat parhaimmillaan. Camembert sopii herkutteluun sellaisenaan, mutta kokeile sitä myös uunissa paistettuna. Nauti camembert leivän, keksien, pähkinöiden, hunajan tai hillojen kanssa
Viinisuositus:
Pirkka Champagne Grand Prestige
Pirkka Champagne Grand Prestige on eleganttikuplainen, pehmeä ja kehittynyt samppanja, josta löytää paahteisia, kuivan hunajaisia ja pähkinäisä aromeja. Jälkimaku on pirteä ja kypsän sitruksinen. Yhdistä juustolautasella voimakkaampien pehmeiden juustojen ja pähkinöiden kanssa.
Pirkka Parhaat cheddar
Pirkka Parhaat cheddar on aito englantilainen, 12 kuukautta kypsynyt extra mature cheddar. Täyteläisen aromikas juusto sopii erinomaisesti juustotarjottimelle, mutta myös ruoanlaittoon. Kokeile cheddaria kuutioituna salaateissa ja raastettuna lämpimissä ruoissa.
Viinisuositus:
Pirkka Barolo DOCG 2013
Pirkka Barolo on täyteläinen, kypsät pehmeät tanniinit ja kirsikkaisen hapokkuuden omaava viini. Pitkä tammikypsytys on tuonut siihen kehittyneitä ja lämmittävän mausteisia aromeja.
Yhdistä juustolautasella pitkään kypsytettyjen, kovien juustojen kanssa joiden seurana on tumman marjaisia hilloja.