Pirkka Parhaat smoothieiden jäljillä Murcian hedelmätarhoilla

Pirkka Parhaat smoothieiden jäljillä Murcian hedelmätarhoilla

Murcian maakunnassa, Kaakkois-Espanjassa, on pitkät perinteet hedelmien viljemisessä ja jalostamisessa. Täällä on kehitetty myös Pirkka Parhaat smoothieiden reseptit, joissa vanha tietotaito yhdistyy innovatiiviseen otteeseen.

Smoothie keraily

Euroopan yhteinen hedelmätarha

Plaza del Cardenal Bellugalla, Murcian vanhassa kaupungissa käy korvia huumaava kumina, kun Catedral de Murcian kirkonkellot soivat iltamessun alkamisen merkiksi. Kaupungin ulkopuolella kohoavilla kukkuloilla mandariiniviljelmät levittäytyvät silmänkantamattomiin ja läheisestä puusta poimittu hedelmä on niin mehukas, että se sulaa suuhun.

Murcian alueella on pitkät perinteet vihannesten ja hedelmien viljelemisessä, mutta myös jalostuksessa ja viennissä. Juuri täällä kasvatetaan suurin osa Espanjasta vientiin menevistä vihanneksista ja hedelmistä. Perinteisesti Murciaa kutsutaankin Euroopan yhteiseksi hedelmätarhaksi.

Murcian vanhassa kauppahallissa kypsien hedelmien tuoksu on vastustamaton. Täällä saa nopeasti käsityksen siitä, minkä hedelmän sesonki on parhaimmillaan juuri nyt. Kypsät hedelmät ovat pääosassa myös Pirkka Parhaat smoothieissa, joiden reseptiikka on kehitetty Espanjan auringon alla, vain kivenheiton päässä Murcian vanhasta kaupungista.

Pirkka parhaat smoothie 2

Innovatiivinen hedelmäherra

Tirso Camacho on mies Pirkka Parhaat smoothieiden takana. Hän ammentaa kotiseutunsa perinteikkäästä hedelmätietoudesta kehittäessään moderneja makuyhdistelmiä huippuraaka-aineista. "Appelsiinit tulevat omilta tiloiltamme Espanjasta. Pystymme jäljittämään jokaisen hedelmän korjuuajan sekä tilan, jolla se on kasvanut", Tirso kertoo ylpeänä.

Uusien tuotteiden kehittäminen on tuotekehityspäällikkönä työskentelevän Tirson intohimo. Yhdessä tiiminsä kanssa hän on suunnitellut viisi erilaista Pirkka Parhaat-smoothieta.

"Olen joka päivä onnellinen tuntiessani, että työni tuo hyvinvointia ihmisten arkeen."

Pirkka parhaat smoothie 1

Miten smoothiet syntyvät?

Smoothieiden maut ja koostumus on hiottu kohdilleen mehupuristamon vieressä sijaitsevassa tuotekehityslaboratoriossa. Lopputuote valmistetaan Alankomaissa. "Käytämme hedelmiä ja marjoja, jotka kasvavat siellä missä ne ovat parhaimmillaan. Parhaat appelsiinit tulevat Espanjasta, ananakset Costa Ricasta ja mehukkaimmat mangot Intiasta."

Hedelmät käsitellään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun ne on poimittu kypsinä. Alankomaihin raaka-aineet matkaavat hedelmä- ja marjamehuina sekä -pyreinä. "Kestävä kehitys on meille tärkeää. Näin kuljetuksista syntyvä hiilijalanjälki on pienempi, kuin jos kuljettaisimme hedelmät kokonaisina", Tirso perustelee.

Pikapastörointi eli nopea kuumennuskäsittely takaa, että smoothiet maistuvat raikkailta ja hedelmien hyvää tekevät ominaisuudet, kuten vitamiinit säilyvät mahdollisimman hyvin.

Smoothie värilliset

Helpot mehujäät

yli 60 min / 6–8 kpl

2 plo (à 250 ml) Pirkka Parhaat smoothieta (Spicy, Berry, Sunny, Tropical tai Green)

  1. Täytä mehujäämuotit smoothiella.
  2. Jätä hieman tyhjää muottien yläosaan.
  3. Jäädytä pakastimessa noin 4 tuntia tai kunnes mehujäät ovat jäätyneet.
  4. Irrota mehujäät muoteista. Tarjoa heti.

Vinkki! Muottien koosta riippuen yhdestä pullollisesta smoothieta saat 3–4 mehujäätä.