Pirkka
Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Pirkka-sarjasta löydät helposti suomalaista

Pirkka-sarjasta löydät helposti suomalaista

Suomalaiset arvostavat kotimaisia tuotteita, joten se on myös Pirkka-sarjassa tärkeä arvo. Pirkka-tuotteista noin 1000 on valmistettu Suomessa. Pirkka on siis yksi suurimmista elintarvikkeiden valmistuttajista Suomessa. Tällä hetkellä Pirkka-tuotteita valmistetaan 180 yrityksessä ympäri Suomen.

Pirkka-sarjaan valitaan aina ensisijaisesti suomalaisia tuotteita edellyttäen, että laatu- ja hintaperusteet täyttyvät. Sarjassa on yli 500 suomalaista alkuperämerkittyä tuotetta:

  • noin 280 Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta
  • noin 90 Sirkkalehti-merkittyä tuotetta
  • noin 140 Avainlippu-merkittyä tuotetta

Laatu on tärkein

Suomalaisuus ei kuitenkaan yksistään riitä tuotteen ottamiseksi valikoimaan. Yhtä lailla suomalaiset tuotteet tutkitaan ja valitaan sarjaan tarkoin.

"Ei ole yhdentekevää kuka valmistaa Pirkka-tuotteita, sillä viime kädessä Kesko on se, joka vastaa tuotteiden laadusta kuluttajille, sanoo K-ryhmän päivittäistavarakaupan omien brändien kehityspäällikkö Hayde Furubacka."

Tuotteen valmistusmaan voi aina tarkistaa Pirkka-tuotteen pakkauksesta. Kaikissa Suomessa valmistettujen Pirkka-tuotteiden pakkauksissa on tieto tuotteen valmistajasta. Ulkomaisiin Pirkka-tuotteisiin on merkitty valmistusmaa.

Taustalla iso joukko ammattilaisia ja ammattitaitoa

Tuotteen pääsy Pirkka-sarjaan on pitkä prosessi. Ideoita uusiksi tuotteiksi tulee eri reittejä pitkin. Keskon päivittäistavarakaupassa seurataan tarkoin eri ruokatrendejä ja ehdotuksia uutuuksista tulee myös suoraan tavarantoimittajilta sekä kuluttajilta. Tuote ei päädy kaupan hyllylle yhdessä yössä.

Ensimmäisessä vaiheessa, kun sopivat ehdokkaat uudeksi tuotteeksi on kartoitettu, asiantuntijaraati arvioi ja vertailee vaihtoehdot aistinvaraisesti. Näin varmistetaan, että uusi tuote on suomalaiseen suuhun sopiva.

Tämän jälkeen alkaa varsinainen työ uuden Pirkka-tuotteen osalta. Iso joukko eri alojen ammattilaisia yhdistää oman ammattitaitonsa, jotta Pirkka-tuote saadaan kaupan hyllyyn. Jo pelkästään Keskossa Pirkka-tuotteiden parissa työskentelee yli 100 ammattilaista.

Mahdollisuus pientuottajille

Pirkka tarjoaa monelle pienelle suomalaiselle yritykselle mahdollisuuden saada tuotteet valtakunnallisesti myyntiin. Omat merkit tuovat pienille toimijoille mahdollisuuden kasvattaa tuotantoaan hallitusti. Lisäksi etuna on, että markkinoinnista ei tarvitse huolehtia, vaan Pirkka-tuotteiden markkinoinnista vastaa Keskon päivittäistavarakauppa.

Asiakkaat luottavat Pirkkaan ja sen saatavuuteen, joten tavarantoimittajan toimitusvarmuus on tärkeää. Yhteistyökumppanuus on aina molemminpuolista. Pirkka-sarja kehittyy tavarantoimittajiensa avulla ja toiveena on aktiivinen palaute toiminnasta myös heiltä.

Pirkka kartta