Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket

Päivitetty 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala tekevät yhteistyötä, jonka helmiä ovat lasten liikuttamiseen keskittyneet Pikkusudet-tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -katukoriskiertue. Pirkka kannustaa myös koriksen maajoukkuetta Susijengiä.

Vuoden hauskin koulupäivä

K-ruokakaupat ja Pirkka ovat olleet suuressa roolissa liikuttamassa lapsia Pikkusudet-tapahtumissa yhdessä Koripalloliiton kanssa. Pirkka Street Basket -katukoristapahtumat ovat tarjonneet alakoululaisille Vuoden hauskimman koulupäivän jo useana vuonna peräkkäin lukuisilla eri paikkakunnilla. Lisäksi alakoululaiset ovat päässeet liikkumaan koulupäivien ja viikonloppuisin järjestettävien Pirkka Pikkusudet -korisriehojen ja -koriskoulujen myötä. Tapahtumien avulla on liikutettu jo yli 85 000 lasta ja nuorta.

Tapahtuminen tavoitteena on edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja kannustaa nuoria liikkumaan. K-ruokakaupat haluavat edistää hyviä ruokailutottumuksia. Kiertueiden järjestelyissä mukana olevat kauppiaat tarjoavat pelaajille terveelliset eväät.

K-ryhmän ja Koripalloliiton pitkäaikainen yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 2015 alkaen. Tapahtumat ovat viimeisen parin vuoden ajan laajentuneet useille uusille paikkakunnille ja kasvaneet myös kooltaan. Yhteistyönä on käynnistymässä myös 3x3-koriksen pilottihanke, jonka tarkoituksena on lisätä liikettä yläkouluissa.

Pirkka Street basket 1

Pirkka Street basket 2

Kuvat: Koripalloliitto / Veera Sääski