Lahden Erikois -täysmallasolut teki komean paluun

Lahden Erikois -täysmallasolut teki komean paluun

Kun lahtelainen Mallasjuoma Oy loi Lahden Erikois -tuotemerkin vuonna 1930, ei vielä osattu aavistaa klassikon syntyneen ja sen tarinan olevan vasta aluillaan.

Nyt lahtelainen olut ilahduttaa oluenystäviä jälleen, sillä Hartwall palautti pitkän historian omaavan merkin takaisin markkinoille viime vuonna.

”Tutun merkin uudelleen lanseeraus on otettu vastaan innostuneesti, ihmiset ovat olleet suorastaan liikuttuneita. Lahden Erikois -olueen liittyy niin paljon hyviä muistoja”, Hartwallin tuotepäällikkö Ari Nykänen kertoo.

Perinteistä ja uutta

Tuotemerkin ensimmäinen vaalea olut, Lahden Erikois Pils, korkattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1935.

”Nyt aika oli kypsä paluuseen. Olutkulttuuri kukoistaa; kuluttajat ovat löytäneet erikoisemmat oluet ja uudenlaiset jännittävät makumaailmat. Laatu ja vivahteikkuus alkavat mennä jo määrän ja hinnan edelle,” Nykänen analysoi.

Tällä hetkellä saatavilla ovat Lahden Erikois A, kesä, vehnä, IPA ja pils. Erikois A on tehty alkuperäistä reseptiä kunnioittaen. Lahden Erikois IPA puolestaan on Hartwallin ensimmäinen pintahiivaolut. Uusia aluevaltauksia voidaan nähdä myös tulevaisuudessa.

Lahden Erikoisen kesäiset makuparit

Lahden Erikois Pils 50cl 3D

Lahden Erikois Pils on monikäyttöinen juoma, joka sopii ruuan kuin ruuan kanssa. Parhaimmillaan se on kalan, vaalean lihan ja ylipäätään keveiden makujen kyytipoikana.

Lahden Erikois IPA 50cl 3D

Lahden Erikois IPA – kuten IPA:t yleensäkin – tulee parhaiten juttuun mausteisempien ja eksoottisempien ruokien kanssa. Se taittaa myös ruuan rasvaisuutta runsaalla humaloinnillaan.

Lahden Kesa 50cl Lahden Erikois Kesä on raikkaan kesäinen ja keveä. Se on mainio ja monipuolinen kesäherkkujen kumppani.

Lahden Vehna 50cl Lahden Erikois Vehnä on parhaimmillaan kevyiden ruokien kavereina. Kokeile esimerkiksi järvikalan tai salaattien kanssa.

Lahden A 50cl Lahden Erikois A sopii mainiosti suomalaiseen pitopöytään, ja parhaimmillaan se on kalaruokien ja laadukkaiden, lihaisten makkaroiden kanssa.

Juttu on ilmestynyt myös Hartwallin omassa lehdessä, Pointissa