Uusi Elmex® Kiilteensuoja Professional -hammastahna

Uusi Elmex® Kiilteensuoja Professional -hammastahna

Päivitetty 9.2.2021

Miten elmex® KIILTEENSUOJA PROFESSIONAL -hammastahna auttaa hampaita?

elmex® KIILTEENSUOJA PROFESSIONAL -hammastahnassa on ainutlaatuinen MicroProtection -teknologia, jonka on kliinisissä testeissä todettu suojaavan hammaskiillettä eroosiolta tavallista hammastahnaa tehokkaammin*.

  1. Vahvistaa hammaskiillettä: kiilteeseen jää hammasta vahvistavaa fluoridia
  2. Suojaa: sitoo hammaskiilteen päälle happohyökkäyksiltä suojaavan kerroksen

Hammastahnan vaikuttavat ainesosat ovat tinakloridi ja amiinifluoridi, jotka suojaavat hampaita happohyökkäyksiltä. Hammastahna estää myös hampaiden harjauksen aikana tapahtuvaa kiilteen liukenemista. Tahnan fluoripitoisuus on 1400 ppm.

Mitä on hammaskiilteen eroosio, ja kuinka se vaikuttaa hampaisiimme?

Hammaskiille on hampaan ulommainen kerros, joka suojaa hammasta kulumiselta. Vaikka se on kehomme kovinta kudosta, se on päivittäin kovan rasituksen alla, esimerkiksi kun syömme happopitoisia ruokia, kuten hedelmiä, vihanneksia ja mehuja. Näiden ruokien sisältämät hapot aiheuttavat kemiallisen reaktion, happohyökkäyksen, joka voi heikentää hammaskiillettä, tehden siitä ohuemman, huokoisen ja heikomman. Hammaslääkärit kutsuvat tätä prosessia hammaseroosioksi, mikä voi oireilla esimerkiksi hampaiden herkkyydellä ja vihlonnalla, sekä hampaiden luonnollisen valkoisuuden katoamisella.

Päivittäisessä käytössä elmex® KIILTEENSUOJA PROFESSIONAL -hammastahna tekee hampaista voimakkaammat sitomalla hammaskiilteen päälle happohyökkäyksiltä suojaavan kerroksen.

*Verrattuna tavalliseen natriumfluoridi hammastahnaan.