Haasta itsesi eroon tupakasta: Pysy 28 päivää savuttomana

Haasta itsesi eroon tupakasta: Pysy 28 päivää savuttomana

Päivitetty 30.4.2022

Haasta itsesi eroon tupakasta toukokuussa ja pysy savuttomana 28 päivää. Pysymällä tämän ajan savuttomana, voit jopa viisinkertaistaa mahdollisuudet onnistua tupakasta irti pääsemisessä *.

Tupakoinnin lopettaminen on äärimmäisen vaikeaa. Tupakanhimon iskiessä muista alla olevat seitsemän vinkkiä, jotka auttavat sinua selättämään tupakanhimon ja lopettamaan tupakoinnin kokonaan. Askel kerrallaan. Löydä oma reittisi kohti savutonta elämää. Lisää vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen löydät täältä.

Artikkelikuva 1

Löydä oikea nikotiinikorvaushoitotuote

Kova tahto edistää luonnollisesti edellytyksiäsi, mutta nikotiinikorvaushoidolla voit antaa itsellesi vielä paremmat mahdollisuudet onnistua. Nicotinell on itsehoitolääke, joka voi auttaa sinua lopettamaan tupakoinnin. Nicotinell-tuoteperheestä löydät eri tuotemuotoja ja makuvaihtoehtoja avuksi tupakoinnin lopettamiseen.

artikkelikuva 2

Testaa täällä, minkälainen tupakoitsija olet ja löydä sinulle sopiva nikotiinikorvaushoitotuote.

Haaste huipentuu kansainväliseen tupakattomaan päivään

Maailman terveysjärjestö eli WHO järjestää kansainvälisen Tupakattoman päivän 31.5.2022. Tupakattoman päivän tavoitteena on herättää ja kertoa yleisölle tupakointiin liittyvistä riskeistä ja siitä, mitä ihmiset ympäri maailmaa voivat tehdä saadakseen oikeuden terveydelle ja terveelliselle elämälle. Lue lisää tupakattomasta päivästä täältä.

Tupakasta luopumisella on sekä välittömiä että pitkäaikaisia terveyshyötyjä**: • Vain 20 minuutin tupakoinnin lopettamisen jälkeen syke laskee • 12 tunnin kuluessa veren hiilimonoksiditaso laskee normaaliksi • 2–12 viikon kuluessa verenkierto paranee ja keuhkojen toiminta lisääntyy • 1–9 kuukauden kuluessa yskä ja hengenahdistus vähenevät • 5–15 vuoden kuluessa aivohalvausriski pienenee tupakoimattoman tasolle • Kymmenen vuoden kuluessa tupakoinnin lopettamisesta keuhkosyöpäkuolleisuus on noin puolet tupakoitsijoiden keuhkosyöpäkuolleisuudesta

Haasta itsesi pysymään 28 päivää savuttomana. Näin viisinkertaistat mahdollisuutesi onnistua*!

  • Ref. Asruf, Iliaz & Houtenbos, Laura. (2018). Stoptober: an effective way for smokers to quit for 28 days, with five times more chance to stop permanently. Tobacco Induced Diseases. 16. 10.18332/tid/84246.

**WHO: https://www.euro.who.int/en/media-centre/events/events/2021/05/world-no-tobacco-day-2021-commit-to-quit

Nicotinell-nikotiinikorvaushoitovalmisteet avuksi tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviin vieroitusoireisiin. Sisältää nikotiinia. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen ja noudata annosteluohjeita. Ei alle 18-vuotiaille eikä tupakoimattomille. Ei lasten ulottuville eikä näkyville. Älä tupakoi samanaikaisesti, kun käytät Nicotinellia. Älä käytä Nicotinellia, jos olet yliherkkä jollekin valmisteiden sisältämistä aineista tai et tupakoi. Haittavaikutuksena voi esiintyä huimausta, päänsärkyä, ruuansulatuskanavan ja nielun alueen oireita, yskää, unettomuutta, purukumia käytettäessä purentalihaksen kipua, laastaria käytettäessä myös ihoärsytystä. Jos sinulla on sydän- tai verenkiertoelimistön sairaus, diabetes, jokin muu sairaus tai olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärin kanssa. Itsehoitolääke. Valmisteyhteenvetojen lyhennelmä 23.09.2021. Perustuu 07/2020 – 07/2021 päivättyihin valmisteyhteenvetoihin. Lisätiedot: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Finland Oy, puh: 0800 77 40 80, s-posti: scanda.consumer-relations@gsk.com. Tavaramerkit ovat GSK-konsernin omistamia tai sille lisensoituja. ©2022 GSK tai lisenssinhaltija. 03/2022, PM-FI-NICOT-22-00017