Pohjois-Amerikassa supersuosittu halloween on kotiutunut myös Suomeen. Halloweenista on tullut pimeän syksyn hirvittävän hauska piristys kaikille leikkimielisille. Hyödynnä ideat ja nokkelat reseptit kaamosajan kammottavan hyvän teemajuhlan toteuttamiseen. Onko suosikkisi leikkisät lepakkotikkarit Oreo-kekseistä vai hirvittävän herkullinen Oreo-zombieshake?
Oreo Aavepallot
48 palloa
Raaka-aineet
2 pkt, 28 kpl Oreo Original -keksejä
200 g Philadelphia Classic Original -tuorejuustoa
555 g (185 g x 3) Marabou Vit -valkosuklaata
48 kpl karamelleja, väri valkoinen (silmät)
Mustia strösseleitä (silmät)
Valkoista sokerikuorrutetta
Tee näin
Sekoita Philadelphia-tuorejuusto ja murskatut Oreo-keksit tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta palloja. Aseta pallot leivinpaperiarkille ja pidä jääkaapissa 20 min. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa pallot yksitellen suklaaseen. Halkaise karamellit pituussuunnassa ja kiinnitä kuorrutteen avulla silmiksi. Viimeistele silmät mustilla strösseleillä (ks. kuva). Jäähdytä 1 tunti ja tarjoile jääkaappikylminä.
Oreo Lepakkotikkarit
12 tikkaria
Raaka-aineet
2 pkt, 28 kpl Oreo Original -keksejä
200 g Philadelphia Classic Original -tuorejuustoa
200 Marabou Mjölkchoklad -suklaata
200 Marabou Mjölkchoklad -suklaata (sarvet)
Valkoista sokerikuorrutetta (hampaat, silmät)
12 kpl pillejä / grillitikkuja tms.
Tee näin
Murskaa 16 Oreo-keksiä kulhossa. Puolita loput 12 keksiä lepakonsiiviksi ja jätä odottamaan. Sekoita Philadelphia-tuorejuusto keksimurskaan. Muotoile taikinasta 12 palloa. Upota pilli/grillitikku mikrossa/ vesihauteessa sulatettuun suklaaseen ja paina jokaisen pallon keskikohtaan. Aseta pallo tikkuineen leivinpaperille ja laita pakastimeen 10 min. Sen jälkeen dippaa pallot yksitellen sulaan suklaaseen. Aseta pallot takaisin leivinpaperille. Kiinnitä Oreo-keksisiivet palloihin sulalla suklaalla. Viimeistele sulalla maitosuklaalla (sarvet) ja sokerikuorrutteella (silmät, hampaat; ks. kuva). Anna jähmettyä kylmässä ja tarjoile jääkaappikylminä.
Oreo Hämyrit
Raaka-aineet
Lakritsinauhaa, 48 pätkää
6 kpl Oreo Original -keksejä
12 kpl karamelleja (silmät)
Strösseleitä (pupillit)
Valkoista sokerikuorrutetta
Tee näin
Työnnä 8 lakritsinauhan pätkää Oreo-keksin täytteeseen, 4 molemmin puolin (jalat). Kiinnitä karamellit sokerikuorrutteen avulla silmiksi,viimeistele strösseleillä.
Oreo Zombieshake
8 lasillista
Raaka-aineet
1 pkt, 14 kpl Oreo Original -keksejä
Karamelleja, väri valkoinen (silmät)
30 g Marabou Vit -valkosuklaata
1 purkki vaniljavanukasta
5 dl maitoa
0,5 tl vihreää karamelliväriä
8 makeista
Tee näin
Hienonna 2 Oreo-keksiä pieneksi muruksi ja rouhi 8 keksiä isommiksi paloiksi. Älä sekoita muruja keskenään. Leikkaa loput 4 keksiä puoliksi sahalaitaisella veitsellä. Puolita karamellit, dippaa ne sulatettuun suklaaseen ja kiinnitä silmiksi Oreo-puolikkaisiin (ks. kuva). Sekoita vaniljavanukkaaseen maito ja karamelliväri ja sekoita 2 min. Lusikoi vanukasta n. 2 rkl annoslaseihin (8 kpl). Lisää karkeasti pilkotut Oreo-keksit ja jaa loput vanukkaasta laseihin. Viimeistele hienolla Oreo-murulla. Asettele karamelli-silmillä varustetut Oreo-puolikkaat laseihin ja koristele makeisilla.
Taikoja mustikkatuorejuustokakun aikaan
24 palaa
Raaka-aineet
1 dl mustikoita
1 dl + 2 rkl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 pkt, 28 kpl Oreo Original -keksejä
3 rkl voita
200 g Philadelphia Classic Original -tuorejuustoa
1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
Tee näin
Laita uuni lämpiämään 175 °C:een. Keitä maltillisella lämmöllä mustikat ja 2 rkl sokeria pienessä kattilassa jatkuvasti sekoittaen. Hauduta 3–5 minuuttia tai kunnes seos on sakeutunut. Poista mustikat, sekoita sitruunan kuori ja anna jäähtyä. Hienonna Oreo-keksit. Sulata voi. Sekoita keksinmurut ja voi. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja voitele. Painele murutaikina vuokaan. Sekoita Philadelphia ja loput sokeri (1 dl) kulhossa. Lisää kermaviiliä ja munat, yksi kerrallaan, koko ajan sekoittaen, kunnes tuorejuustoseos on tasainen. Kaada seos murutaikinapohjan päälle. Lisää mustikkaseos hitaasti tuorejuuston päälle. Tee veitsellä kuvioita massaan. Paista 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin (mieluiten jääkaapissa tai pakastimessa) ennen tarjoilua.