Suojaa hammaskiillettäsi happoeroosion vaikutuksilta

Suojaa hammaskiillettäsi happoeroosion vaikutuksilta

Hammaskiille ei uusiudu, minkä takia hammaskiilteen kulumisen ennaltaehkäisy on tärkeää. Lue vinkit, miten saat suojattua hammaskiillettäsi happoeroosion vaikutuksilta.

Hammaskiille on hampaan uloin, kova pintakerros. Se on kovempaa kuin mikään muu kehon aine. Ajan myötä se voi kulua ja paljastaa alla olevan hammasluun, mikä saattaa johtaa hampaiden vihlontaan, hampaiden kellertymiseen, hampaiden kärkien ohenemiseen ja muutoksiin hampaiden muotoon. Hammaskiillettä on tärkeää suojata, sillä se ei uusiudu.

Hammaskiilteen kulumista voi aiheuttaa:

  1. Hampaiden narskuttelu

Narskutteletko hampaitasi yöllä tai päivän aikana? Jos teet näin, saatat kuluttaa hammaskiillettä ja ajan myötä hammasluu voi paljastua.

  1. Hampaiden harjaaminen

Jos harjaat hampaita liian usein tai liian voimaakkaasti, hammaskiille saattaa lopulta kulua kokonaan pois tai ikenesi saattavat alkaa vetäytyä. Kysy hammaslääkäriltä tai suuhygienistiltä neuvoa parhaaseen hampaiden harjaustekniikkaan ja suunhoitorutiiniin.

  1. Happamat ruoat ja juomat

Ajan myötä hapokkaat ruoat ja juomat saattavat aiheuttaa hammaskiilten kulumista – tätä kutsutaan happoeroosioksi. Myös monet teveelliset ruoat, kuten esimerkiksi hedelmät ja smoothiet tai juomat, kuten kahvi ja tee ovat usein erittäin happamia*. Hapot pehmentävät hammaskiillettä tilapäisesti ja altistavat sen kulumiselle. Jo neljä happohyökkäystä päivän aikana saattaa altistaa hammaskiilteen hammaseroosiolle.

Proemalj Supporting Banner 1

5 Helppoa tapaa suojata hammaskiillettä

Hammaskiille ei uusiudu, minkä takia hammaskiilteen kulumisen ennaltaehkäisy on tärkeää. Näin suojaat hammaskiillettäsi happoeroosion vaikutuksilta:

Supporting Banner 2

Supporting Banner 3

Supporting Banner 4

Supporting Banner 5

Supporting Banner 6

01/2022. PM-FI-SENO-22-00003