Savustetut jääpalat
Hifistelijä tekee vaikutuksen kesävieraisiinsa ja viilentää heidän juomansa savustetuilla jääpaloilla.
- yli 60 min
Ainekset
- 1lvettä
- 1-1 1/2dlsavustuslastuja
- foliopaperia tai savustuslaatikko
Lisäksi
- jääpalapusseja
Valmistus
yli 60 min- Jäädytä vesi pakastimessa yön yli muovirasiassa isoksi kuutioksi.
- Irrota jääkuutio muovirasiasta ja pane kookkaaseen reunalliseen metalliastiaan. Tarkista, että astia on yli litran vetoinen, niin että jäästä sulava vesi mahtuu siihen.
- Kääri savustuslastut foliopaperiin ja tee folion pintaan muutama reikä haarukalla tai käytä erillistä savustuslaatikkoa. Nosta foliopaperinyytti ja metalliastia jäineen kuuman grilliparilan päälle.
- Savusta jäätä suljetussa grillissä 100 asteessa noin ½ tunnin ajan. Tänä aikana jää sulaa vedeksi ja sitoo sulaessaan ilmasta savua.
- Nosta metalliastia savuvesineen grillistä ja anna jäähtyä.
- Jäädytä savuvedestä jääpaloja ja käytä savujääpaloja haluamiisi drinkkeihin tai tuomaan savun aromia esim. viskiin.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihan hauska idea, mutta älkää hyvät ihmiset laittako savunmakuisia jääpaloja viskiin jonka herkkä savuisuus katoaa ja muuttuu vahvaksi ja pidettäväksi.