• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Savustetut jääpalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustetut jääpalat

Hifistelijä tekee vaikutuksen kesävieraisiinsa ja viilentää heidän juomansa savustetuilla jääpaloilla.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1lvettä
    • 1-1 1/2dlsavustuslastuja
    • foliopaperia tai savustuslaatikko

Lisäksi

    • jääpalapusseja

Valmistus

yli 60 min
  1. Jäädytä vesi pakastimessa yön yli muovirasiassa isoksi kuutioksi.
  2. Irrota jääkuutio muovirasiasta ja pane kookkaaseen reunalliseen metalliastiaan. Tarkista, että astia on yli litran vetoinen, niin että jäästä sulava vesi mahtuu siihen.
  3. Kääri savustuslastut foliopaperiin ja tee folion pintaan muutama reikä haarukalla tai käytä erillistä savustuslaatikkoa. Nosta foliopaperinyytti ja metalliastia jäineen kuuman grilliparilan päälle.
  4. Savusta jäätä suljetussa grillissä 100 asteessa noin ½ tunnin ajan. Tänä aikana jää sulaa vedeksi ja sitoo sulaessaan ilmasta savua.
  5. Nosta metalliastia savuvesineen grillistä ja anna jäähtyä.
  6. Jäädytä savuvedestä jääpaloja ja käytä savujääpaloja haluamiisi drinkkeihin tai tuomaan savun aromia esim. viskiin.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua
  • Viskisieppo18.7.2017

    Ihan hauska idea, mutta älkää hyvät ihmiset laittako savunmakuisia jääpaloja viskiin jonka herkkä savuisuus katoaa ja muuttuu vahvaksi ja pidettäväksi.