Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Savustetut jääpalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savustetut jääpalat

Hifistelijä tekee vaikutuksen kesävieraisiinsa ja viilentää heidän juomansa savustetuilla jääpaloilla.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 1lvettä
    • 1-1 1/2dlsavustuslastuja
    • foliopaperia tai savustuslaatikko

Lisäksi

    • jääpalapusseja

Valmistus

yli 60 min
  1. Jäädytä vesi pakastimessa yön yli muovirasiassa isoksi kuutioksi.
  2. Irrota jääkuutio muovirasiasta ja pane kookkaaseen reunalliseen metalliastiaan. Tarkista, että astia on yli litran vetoinen, niin että jäästä sulava vesi mahtuu siihen.
  3. Kääri savustuslastut foliopaperiin ja tee folion pintaan muutama reikä haarukalla tai käytä erillistä savustuslaatikkoa. Nosta foliopaperinyytti ja metalliastia jäineen kuuman grilliparilan päälle.
  4. Savusta jäätä suljetussa grillissä 100 asteessa noin ½ tunnin ajan. Tänä aikana jää sulaa vedeksi ja sitoo sulaessaan ilmasta savua.
  5. Nosta metalliastia savuvesineen grillistä ja anna jäähtyä.
  6. Jäädytä savuvedestä jääpaloja ja käytä savujääpaloja haluamiisi drinkkeihin tai tuomaan savun aromia esim. viskiin.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka alumiinifolio 29cmx20m
    Pirkka alumiinifolio 29cmx20m
    1,89/kpl0,09/m
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Vahva alumiinifolio 40cmx10m
    Pirkka Vahva alumiinifolio 40cmx10m
    1,75/kpl0,18/m
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu alumiinifolio 29cmx30m
    K-Menu alumiinifolio 29cmx30m
    1,95/kpl0,07/m
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jääpalapussi 15 kpl Itsesulkeutuvia
    Pirkka jääpalapussi 15 kpl Itsesulkeutuvia
    1,75/kpl0,12/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Viskisieppo18.7.2017

    Ihan hauska idea, mutta älkää hyvät ihmiset laittako savunmakuisia jääpaloja viskiin jonka herkkä savuisuus katoaa ja muuttuu vahvaksi ja pidettäväksi.