Arjen kuviot kohdilleen kotimaisella pastalla

Arjen kuviot kohdilleen kotimaisella pastalla

Päivitetty 25.9.2023

Joko olet kokeillut Suomen ensimmäisiä 100-prosenttisesti kotimaisia kuviopastoja? Myllyn Paras toi tuotteet kauppoihin kesällä 2021 ja nyt perhe on kasvanut täysjyväisellä minilasagnella.

Hyvän pastan tunnistaa keitettäessä

Myllyn Paras on kotimaisen pastan edelläkävijä, joka on tehnyt pitkän tuotekehitystyön vastatakseen ulkomaisten kuviopastojen laatuun kokonaan kotimaisella viljalla – siis ilman tuonnista riippuvaista durumvehnää.

Hyvä pasta pysyy keitettäessä napakkana ja mahdollisimman vähän tarttuvana, siksi haasteena oli kotimaisen vehnän durumia pehmeämpi rakenne. Myllyllä tuotekehityksessä onnistuttiin lopulta kolmessa vuodessa – voidaan siis puhua todellisesta pioneerityöstä kotimaisen pastan puolesta.

Myllyn Paras valmistaa valtaosan Suomessa myytävästä makaronista ja nyt yritys haastaa kuviopastamarkkinaa hallitsevat italialaiset. Kierrepasta, Simpukkapasta, Putkipasta ja Minilasagne solahtavat tyylikkäästi suosittuihin pastaresepteihin.

Kesko artikkelikuvitus 680x550px ida Myllyn Paras kuviopastakampanja kesä ja syksy 2022 f3386 s14094 20220830 1

Hyvinkääläistä työtä

Myllyn Paras valmistaa lähes kaikki tuotteensa Hyvinkäällä, jossa mylly on toiminut jo vuodesta 1928. Toiminnan aloittivat paikalliset maanviljelijät, ja edelleen kotimaiset raaka-aineet tulevat Hyvinkäälle läheltä, pääsääntöisesti alle 200 kilometrin päästä.

Raaka-aineiden kotimaisuusaste on tällä hetkellä 90 prosenttia, ja tuota osuutta on tavoitteena edelleen kasvattaa. Tässä kehityksessä monikäyttöiset kuviopastat toimivat edelläkävijöinä.

Tiesitkö muuten, että Myllyn Parhaalla on oma Reseptiklubi, jonka jäsenenä saat viikoittain ohjeita ja vinkkejä uutuuksien ja klassikoiden käyttöön? Reseptiklubiin voit liittyä osoitteessa myllynparas.fi.