Maukkaat kerrosjälkiruoat

Maukkaat kerrosjälkiruoat

Päivitetty 29.8.2018

Kokoa kuohuviinilasiin kerroksittain herkullisia makumaailmoja – saat pienellä vaivalla näyttäviä jälkiruokia vaikkapa uudenvuoden cocktailpöytään.

Suklainen keksiunelma

Täyteläinen suklaa ja keksinmurut muodostavat keskenään täydellisen makuyhdistelmän. Suklaista keksiunelmaa varten tarvitset suklaakastiketta, kuohukermaa sekä murustettuja suosikkikeksejäsi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lusikoi kermavaahtoa kuohuviinilasin pohjalle parin sentin paksuinen kerros.

Ripottele vaahdon päälle kerros murskattuja keksejä, esimerkiksi Pirkka Digestive- tai Pirkka suklaacookie -keksejä. Kaada keksinmurujen päälle suklaakastiketta. Toista kerrokset ja lusikoi päällimmäiseksi vielä kermavaahtoa.

Maistuva marjajälkiruoka

Marjaisaa kerrosjälkiruokaa varten tarvitset pakastemarjoja, esimerkiksi Pirkka marjasekoitusta tai suomalaisia mansikoita, rapeaa muromysliä, tomusokeria, kermavaahtoa ja mascarpone-tuorejuustoa. Ulkomaiset marjat on hyvä kuumentaa ennen käyttöä pakkauksen ohjeiden mukaan.

Sekoita tuorejuusto, kermavaahto ja tomusokeri keskenään ilmavaksi vaahdoksi. Asettele kuohuviinilasiin kerroksittain muromysliä, mascarponevaahtoa sekä marjoja. Halutessasi voit myös ripotella koko komeuden päälle hasselpähkinärouhetta.

Vinkki! Sekoita mascarponevaahtoon lusikallinen mansikkahilloa entistä marjaisampaa makuelämystä varten!

Raikas hedelmäherkku

Erilaisista hedelmistä kokoat helposti monipuolisen ja raikkaan jälkiruoan. Pilko jälkiruokaa varten pieniksi paloiksi esimerkiksi banaania, mangoa, kiiviä tai ananasta. Tarvitset hedelmäpalojen lisäksi kermavaahtoa, kaurakeksejä ja valkoista leivontasuklaata.

Aseta kuohuviinilasin pohjalle reilu kerros murustettuja kaurakeksejä. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja pilkottuja hedelmiä. Sulata leivontasuklaa vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa lasiin hedelmien päälle.

Vinkki! Jos kerrosjälkiruoat tarjoillaan uutenavuotena, muista kruunata herkut kuohuviinilaseihin aseteltavilla tähtisädetikuilla!