Oikeilla eväillä automatka taittuu iloisesti

Oikeilla eväillä automatka taittuu iloisesti

Julkaistu 28.11.2017

Syyslomalla liikutaan usein pitkiäkin matkoja autolla. Näillä naposteltavilla perheen yhteiset automatkat muuttuvat maistuvammiksi.

Koko perheen eväät

Pitkästä automatkasta tulee välittömästi hauskempi, kun saa maisemien vaihtuessa mutustella maukkaita eväitä. Lapset pysyvät kumman tyytyväisinä takapenkillä saadessaan välillä kaivaa naposteltavaa eväslaatikosta. Aikuisillakin on mukavampaa etupenkillä, kun mukaan on pakattu omia suosikkieväitä. Pysähdyskertojen pysyessä aisoissa on porukka tuokiossa perillä.

Automatkan ilahduttajat

Automatkalle on hyvä pakata mukaan eväitä, jotka säilyvät huoneenlämmössä. Jos automatka on oikein pitkä, kannattaa varata mukaan enemmän eväitä ja pakata ne kylmälaukkuun.

Pähkinät, rusinat, myslipatukat, sekä kuivatut hedelmät säilyvät hyvin lämpimässä autossa ja ovat maukasta mutusteltavaa. Erilaiset tuoreet hedelmät, kuten banaanit ja omenat siivittävät automatkaa rattoisasti.

Pakkaa kylmälaukkuun pidemmälle matkalle lisäksi kolmioleipiä, vispipuuroa, kreikkalaista jugurttia mansikkahillolla ja omena-kaura-raparperirahkaa.

Automatkalla on myös sallittua makustella suklaisia välipaloja. Pakkaa erityisherkuiksi mukaan suklaalla kuorrutettuja manteleita sekä hasselpähkinöitä tai suklaa-riisipaloja.