Atrian uusi jauhelihapakkaus helpottaa arkea

Atrian uusi jauhelihapakkaus helpottaa arkea

Julkaistu 11.5.2018

K-Ruoka Awards 2017 –finaaliin Vuoden vastuullisuusteko -kategoriassa yltäneen Atrian uusi vastuullinen jauhelihapakkaus on sekä käyttäjä- että ympäristöystävällinen.

Trendejä tulee ja menee, mutta jauheliha pysyy. Nopeasti kypsyvä, moniin eri ruokalajeihin sopiva jauheliha on suomalaisten arkiruoan kulmakiviä. Atria halusi helpottaa jauhelihakansan arkea.

”Kaikki puhuvat siitä, että hyvä pakkaus on helppo avata ja sulkea. Jauhelihan pakkausta ei kuitenkaan ole ollut helppo käyttää, vaikka sitä muuten pidetään helppokäyttöisenä elintarvikkeena. Tartuimme ongelmaan ja ryhdyimme kehitystyöhön”, Atrian tuotepäällikkö Anna Kultalahti kertoo.

Syntyi helppokäyttöinen ja entistä vastuullisempi jauhelihapakkaus. Ympäristöä pakkaus säästää pakkausmateriaalin määrässä: nyt vuodessa kuluu jopa 150 tonnia vähemmän muovia. Uusi pakkaus on samankokoinen kuin itse jauhelihakimpale – lisäksi se on helppo avata ja sulkea sekä hävittää.

”Atria on vastuullinen ja läpinäkyvä lihatalo. Meillä on mahdollisuus ja velvollisuus kehittää tuotteitamme ympäristöä kunnioittaen.” Kultalahti toteaa.

Kestävyys ja ympäristökuormituksen vähentäminen on kaikkien yhteinen asia. Myös pakkausalalla on Kultalahden mukaan aistittavissa kasvavaa halua kehittää uusia vaihtoehtoja.

”Elintarvikepakkaaminen tulee ihan varmasti ottamaan enemmän kantaa siihen, että tulevaisuudessa on ympäristöystävällisempiä ja vastuullisempia pakkauksia”, Kultalahti uskoo.

Tutustu finalisteihin