Jauhelihakastike on arjen sankari

Jauhelihakastike on arjen sankari

Päivitetty 16.10.2023

Jauhelihakastike on muun muassa lapsiperheille hyvin tutuksi tullut toveri. Sen etuina ovat varsinkin helppous, edullisuus ja vapaus: lisäkkeissä riittää valinnanvaraa, vaikka etunenässä Suomessa käytetään perunaa tai pastaa.

Perusruokien klassikon voi valmistaa monella tapaa. Jauhelihakastikkeen voi esimerkiksi tehdä vehnäjauhoilla tai ilman. Monesti kastike saa muhevuutta paseeratusta tomaatista. Kaikista kiireisimmät voivat tässä vaiheessa ottaa jauhelihapaketin huoneenlämpöön ja lukaista odotellessa helpon jauhelihakastikkeen tai peräti pikapika jauhelihakastikkeen reseptin.

Vaihtelua peruskastikkeeseen

Jos maku sen sijaan alkaa olla liiankin perus – voi kastiketta helposti myös tuunata. Arrabiata-jauhelihakastikkeen pieni potku tulee Pirkka pestosta. Porkkanaisesta jauhelihakastikkeesta saa mukavasti C-vitamiinia. Kesäkurpitsa on toinen jauhelihan kanssa samaa kieltä puhuva vihannes. Punajuuri antaa kastikkeelle maun lisäksi värin! Mustapapu-jauhelihakastikkeesta saa proteiinin tuplana.

Jauhelihakastike saa makua myös eri maiden keittiöstä. Onko mieleesi tullut tehdä jauhelihakastiketta itämaisittain tai meksikolaisittain? Tomaatinen jauheliha-fetakastike ammentaa makua Välimeren suunnalta. Jauhelihakastike stroganoffin tapaan tuo keittiöösi venäläisen perinneruoan vivahteita. Bolognesekastike tulee... tiedät kyllä mistä.

Katso alta kaikki maukkaat jauhelihakastikereseptimme! Lue myös artikkelimme, jossa kerrotaan kuinka vähennät hävikkiä hyödyntämällä bolognese-kastikkeen tähteet.

Katso videolta jauhelihakastikkeen oikeaoppinen valmistus