Lihatalo HK lisää kasvikset ruokaan kotikokin puolesta

Lihatalo HK lisää kasvikset ruokaan kotikokin puolesta

Julkaistu 11.5.2018

HK haluaa auttaa suomalaisia syömään kasviksia ja lisäsi siksi porkkanaa jauhelihaan. Syntyi K-Ruoka Awardsissa 2017 vuoden uutuustuote -kategoriassakin kisaava porsas-porkkanajauhis PoPo.

Moni vanhempi käy päivittäin ruokapöydässä saman taistelun: lapsen lautaselle ladotaan kasviksia, mutta ne jäävät syömättä. Jauheliha sen sijaan näyttää maistuvan.

”Suomalaiset syövät paljon jauhelihaa ja kolmessa neljästä lapsiperheestä ostetaan vähintään kerran viikossa jauhelihaa”, HK:n markkinointipäällikkö Arja Westman kertoo.

HK päätti kantaa kortensa kekoon piilottamalla jauhelihaan porkkanaa. Yksinkertaisuudessaan PoPo on siis vähärasvaista sikajauhelihaa, josta neljännes on porkkanaa. Porkkana sopii jauhelihan pariksi loistavasti ja tuo vähärasvaiseen jauhelihaan mehevyyttä.

”Porkkanaa lisätään kaikkein useimmiten jauheliharuokiin, se on maukas ja hyvän värinen, helppo kaveri jauhelihalle,” kategoriapäällikkö Jonne Hyvönen selittää.

Saapuessaan kauppojen kylmäaltaisiin PoPo herätti jopa pientä ihmetystä.

“Monelle tuli yllätyksenä, että lihatalo lisää kasviksia tuotteisiinsa. Mutta tavoitteenamme on nimenomaan monipuolistaa jauhelihatarjontaa Suomessa,” Hyvönen kertoo.

PoPoa voi käyttää tuttujen suosikkiruokien kuten lasagnen, makaronilaatikon, jauhelihakastikkeen, lihapullien ja -pihvien valmistamiseen. HK:n omat kokit ovat luoneet myös uusia reseptejä PoPosta, joiden toivotaan tuovan vaihtelua arkeen. Hyvösen perheen suosikkiversio on Keittämättä paras makaronilaatikko:

”Lisään makaronit ja PoPon raakana uunivuokaan, kaadan munaliemen päälle ja laitan uuniin. Todella helppo arkiruoka!” Hyvönen hehkuttaa.

Tutustu finalisteihin