Koko perhe pyöräilee

Koko perhe pyöräilee

Kevään tullen lähdetään taas liikkeelle pyöräillen. Hyvä polkupyörä ja kunnon varusteet takaavat ajonautinnon. Lue lisää kevään 2022 pyörävalikoimista.

Pyöräily on paitsi hauskaa, myös hyödyllistä liikuntaa. Paikasta toiseen siirtyminen ja kesäisten maisemien ihailu sujuu kätevästi pyörän selässä, mutta samalla kasvaa myös kunto. Pyöräillessä käytettävien suurten lihasten rasittaminen vilkastuttaa sydämen ja verenkiertoelimistön toimintaa ja kuluttaa runsaasti energiaa. Oman kehon hyvinvoinnin lisäämisen ohella pyöräillessä säästää myös ympäristöä.

Pyörää valitessa tulee ottaa huomioon sen käyttötarkoitus. Ajetaanko pyörällä päivittäisiä työmatkoja vai käytetäänkö sitä vapaa-ajalla ja onko alla pyörätie vai esimerkiksi haastava metsäpolku? Myös oikean ajoasennon tarkkailu on tärkeää, ja vaihteiden sujuva käyttö tekee ajamisesta helpompaa ja rullaavampaa.

Suuntaa-antavia ohjeita lasten polkupyörän valintaan:

  • Pyörän koko 12": ajajan kokosuositus 80-100 cm
  • Pyörän koko 16": ajajan koko 90-120 cm, ikä 3-6 v
  • Pyörän koko 20": ajajan koko 110-130 cm, ikä 5-9 v
  • Pyörän koko 24": ajajan koko 125-150 cm, ikä 8-13 v

Tutustu K-Citymarketin polkupyörävalikoimaan >>

Polkupyörät isoille ja pienille

K-Citymarketien pyörävalikoimista löytyy keväällä 2022 malleja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Suosituimpia ovat 3- ja 7-vaihteiset käyttöpyörät, yksivaihteiset city- ja klassikkopyörät sekä monikäyttöiset maastopyörät.

Lapset oppivat pyöräilemään alkuun kolmipyöräisellä tai apupyörien kanssa. Myös potkupyörä auttaa tasapainon löytämiseen kaksipyöräisellä. Lasten pyörien koot vaihtelevat 12"-26" välillä.

Naisten pyörissä matalarunkoiset mallit ovat helppoja nousta kyytiin ja sopivat erityisesti kaupunkipyöräilyyn, kun taas korkearunkoisella ja sporttisemmalla pyörällä liikkuu mukavasti myös pehmeämmillä teillä. Sähköpyörä avittaa matkantekoa, kun liika hikoilu ei innosta.

Miesten polkupyörät ovat korkearunkoisia ja sopivat mallista riippuen niin kaupunkeihin, pidemmille matkoille kuin maastopyöräilyynkin. Suositut hybridipyörät sopivat moneen käyttöön, niin asfaltille kuin hiekka- ja sorateillekin.

Tutustu myös maastopyöriin sekä suosiotaan jatkuvasti kasvattaviin sähköpyöriin.

Pyöräilykypärät sekä muut varusteet kuten pyöräkorit ja turvaistuimet tekevät pyöräilykokemuksesta hauskemman ja turvallisen. Katso myös turvallisen pyöräilyn vinkit lapselle.

Lähteet: UKK-instituutti ja K-Citymarket