Philips Airfryer
Päivitetty 9.4.2021Valmista suosikkiruoat terveellisemmin
Pitäisikö syödä vähemmän rasvaista ruokaa? Ajatteletko, että rasvan vähentäminen ruoanlaitossa on vaikeaa ja ilman sitä ruoka ei maistu hyvältä?
Philips on löytänyt ratkaisun, jonka avulla voimme valmistaa suosikkiruokiamme nyt terveellisemmällä tavalla. Rasva voidaan korvata nopeasti kiertävällä kuumalla ilmalla, kun ruoka valmistetaan Airfryerissa.
Katso Philips Airfryer HD9260/90 XL verkkokaupasta ›
Ruoan friteeraus ilmalla rasvan sijaan
Miksi käytämme edelleen liian paljon rasvaa ruoanlaitossa? Vastaus on yksinkertainen: koska se maistuu hyvältä! Tiedämme, että meidän pitäisi syödä terveellisemmin, mutta emme ole valmiita tinkimään hyvästä mausta. Juuri tässä asiassa Philips Airfryer on ratkaisu.
Airfryer valmistaa ruoan kuuman ilman avulla lähes ilman lisättyä öljyä. Ruoka-aineet saavat rapean paistopinnan ja pysyvät ihanan mehevinä sisältä. Esimerkiksi Airfryerissa valmistetuissa ranskanperunoissa on 90 % vähemmän rasvaa kuin tavallisella friteerauskeittimellä valmistetuissa.
Philips Airfryer on helppokäyttöinen ja kätevästi puhdistettava
Airfryerilla voi valmistaa yhtä hyvin pientä purtavaa ja lisukkeita kuin kokonaisia aterioitakin. Kun käytät vähemmän rasvaa ruoanlaitossa, otat askeleita kohti terveellisempiä elämäntapoja. Paras asia Airfryerissa on se, että enää ei tarvitse valita terveellisen ja hyvänmakuisen ruoan väliltä.
Anni Hautalan kokonainen kana, bearnaise-kastike ja bataattiranskikset
Rapeapintainen kokonainen kana
1 luomukana (n. 800 g), suolaa, mustapippuria myllystä, 1 rkl rypsiöljyä ja 2 rkl hienonnettua timjamia
- Pyyhi kana talouspaperilla päältä ja sisältä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele päälle hieman öljyä ja hiero timjamia.
- Laita kana Philips Air Fryerin koriin. Säädä lämpö 180 asteeseen. Kypsennä noin 40 minuuttia, tai kunnes kana on kypsä. Tarkista kypsyys työntämällä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kana on kypsää mittarin osoittaessa 75 astetta. Voit myös työntää cocktaitikun paksuimpaan kohtaan. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, kana on kypsää.
- Anna kanan vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Bearnaise-kastike neljälle
½ salottisipuli pieneksi silputtuna, ¼ tl kuivattua rakuunaa, 1 rkl vettä, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 kananmunankeltuaista, ½ tl suolaa ja 120 g voita
- Laita sipuli rakuunan, veden, etikan ja suolan kanssa korkeaan, kapeaan kulhoon. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne kulhoon.
- Kiehauta voi kattilassa. Laita sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja kaada kattilasta voi ohuena norona kulhoon muiden aineiden joukkoon koko ajan vatkaten ja nostaen sekoitinta ylös ja alas. Tarkista maku!
Bataattiranskalaiset neljälle
800 g bataattia, 1 tl rypsiöljyä, 1 tl suolaa
- Pese ja kuori bataatit. Leikkaa ne tikkumaisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljy.
- Laita bataatit Philips Air Fryerin koriin. Säädä lämpö 185 asteeseen. Kypsennä 10 minuuttia. Ravistele koria ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Ravista paistamisen aikana muutaman kerran. Mausta suolalla.
Broccolinit neljälle
400 g broccolinia, 2 tl rypsiöljyä, suolaa sekä mustapippuria myllystä
- Sekoita broccolineihin öljy, suola ja pippuri.
- Laita kasvikset Philips Air Fryerin koriin, Säädä lämpö 185 asteeseen. Paista noin 5 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
Anni Hautalan Empanadillas Philips Airfryerilla
Taikina ( n. 14 kpl)
250 g huoneenlämpöistä voita, 250 g maitorahkaa, 41/2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 400 g vähärasvaista jauhelihaa, ½ pienempi tuubi tomaattipyreetä, 1/3 tl suolaa, ripaus paprikaa ja rouhittua mustapippuria sekä kananmunaa voiteluun
- Sekoita voi ja rahka keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita voi-rahkaseoksen kanssa taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.
- Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla miedolla lämmöllä. Jonkun säännön mukaan tässä kohtaa pitäisi ottaa sipulit pois ja paistaa jauheliha omissa oloissaan, mutta minä vaan nostan lämpöä ja paistan jauhelihan laiskuuttani samaan syssyyn. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää tomaattipyree ja mausteet ja anna vielä muhia viitisen minuuttia. Täytteen täytyy antaa kuitenkin jäähtyä ennen kuin sen sujauttaa taikinataskuun.
- Ota taikina jääkaapista ja kauli se ohueksi levyksi. Tee levystä pieniä ympyröitä käyttäen muottina syvää kulhoa tai muuta pyöreää ja suht teräväreunaista astiaa.
- Täytä piirakkaympyrän toinen puoli jauhelihalla ja jätä reunoille tilaa. Paina toinen puoli täytteen ylle ja sulje piirakka haarukalla painelemalla. Voitele kananmunalla.
- Säädä Philips Air Fryeri 200 asteeseen. Paista noin 12 minuuttia tai kunnes piiraat ovat kullankeltaisia.
Anni Hautalan muffinit Philips Airfryerilla
Muffinit taikina n. 16 kpl
4 dl sokeria, 5 dl vehnäjauhoja, 1 tl oikeaa vaniljajauhetta, 1 1/2 tl ruokasoodaa, 2 1/2 dl vettä, 1 tl suolaa, 200 g voita, (4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta tai mustikoita), 1 dl kreikkalaista jogurttia sekä 2 kananmunaa
- Sekoita sokeri, jauhot, vaniljajauhe, ruokasooda kulhossa. Kiehauta kattilassa vesi, suola ja voi. Jos teet tummia muffineja, lisää kattilaan myös kaakaojauhe. Jos valmistat mustikkamuffineita, sekoita marjat jauhoseokseen. Yhdistä kiehautettu vesi-voiseos kuiviin aineisiin. Lisää jogurtti ja anna hetki jäähtyä ennen kuin lisää kananmunat, etteivät ne ala kypsymään.
- Kaada taikina silikonisiin muffinivuokiin. Säädä Philips Air Fryer 180 asteeseen. Paista n. 10 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä. Huom. paista max 9 muffinia kerrallaan.
Cupcake-kuorrute n. 16 muffiniin
200 g huoneenlämpöistä voita, 300 g maustamatonta tuorejuustoa, n. 9 dl tomusokeria ja ¾ tl aitoa vaniljajauhetta (makeuttamatonta kaakaojauhetta)
- Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella tai yleiskoneessa keskinopeudella kuohkeaksi ja sileäksi massaksi. Lisää tomusokeri pienissä osissa joukkoon, vatkaa. Lisää lopuksi vanilja (ja kaakaojauhe, jos haluat tumman kuorrutteen) ja sekoita, kunnes seos on täysin tasaista. Tarkista koostumus: voit lisätä pienen tilkan vettä tai hieman lisää tomusokeria jos haluat löysemmän tai jämäkämmän kuorrutteen. Pursottaessa kuorrutteen pitäisi olla melko jämäkkää.
- Laita kuorrute pursotinpussiin ja laita pussi hetkeksi aikaa jääkaappiin viilenemään. Pursota jäähtyneille muffineille. Voit levittää kuorrutteen myös lastan tai lusikan avulla.
Mokkapalakuorrute n. 12 muffiniin
100 g voita, 2 rkl maitoa, 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta ja n. 3 1/2 dl tomusokeria
Sulata voi, maito ja kaakaojauhe keskenään kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on riittävän paksua muffinien päälle levitettäväksi.